Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc: "Cine îşi ascunde averea nu are ce căuta în Parlament"

11 aug 2010

utor: Marinela Raţă
Deputaţii jurişti au dezbătut, astăzi, timp de aproape patru ore, legea referitoare la propriile averi. La şedinţă au fost prezenţi premierul Emil Boc şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. La finalul discuţiilor, actul normativ a primit aviz favorabil. Urmează dezbaterea în plen.

Legea ANI a fost declarată neconstituţională pe 19 iulie, iar preşedintele Traian Băsescu a decis convocarea unei sesiuni extraordinare pentru finalizarea acestui act normativ, criticat recent în raportul pe justiţie al Comisiei Europene.
"Eu sper că fiecare politician din România a învăţat din ultima experienţă a raportului de ţară al Uniunii Europene. Aici nu e vorba de interesul personal al meu, al unora sau al altora, e vorba de interesul ţării, iar cei care nu vor înţelege acest lucru, practic nu mai au ce căuta în Parlamentul României, pentru că în Parlamentul României serveşti interesul naţional. Noi nu dorim altceva decât transparenţă. Cine are de ascuns în materie de avere, locul lui nu e în Parlamentul României, locul lui este în altă parte", a declarat Emil Boc, care a precizat că Guvernul susţine Legea ANI adoptată de Camera Deputaţilor.
Prezenţa prim-ministrului la discuţiile privind controversata Lege ANI a fost o surpriză, mai ales că este o raritate ca premierul să participe la dezbaterile unui act normativ în comisiile parlamentare.
Şeful ANI: "Mizez pe înţelepciunea clasei politice"
La discuţii a fost prezent şi şeful ANI, Cătălin Macovei. "Raportul a fost votat în unanimitate şi cred că legea, în acest moment, se află în echilibru, în sensul că este în conformitate atât cu deciziile Curţii, cât mai ales cu cerinţele Raportului Comisiei", a spus Macovei, citat de Mediafax.
El a arătat că nu are nicio siguranţă că Legea ANI nu va fi modificată din nou de către Senat.
"Nu avem nicio siguranţă că nu va fi modificată la Senat, dar mizăm pe înţelepciunea clasei politice. Azi a fost o primă dovadă, sperăm în acelaşi parcurs şi la Senat", a conchis Macovei
Legea ANI a atras criticile Comisiei Europene
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a întrunit de la ora 11.00 pentru a discuta pe marginea legii de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). La şedinţă vor lua parte toate structurile interesate, de la reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei până la cei ai ANI.
Deputaţii se întrunesc astăzi, după ce forul legislativ a fost convocat în sesiune extraordinară pe data de 16 august, urmând ca pe ordinea de zi să se afle acest act normativ, dar şi două proiecte de legi care în prezent se află la Comisia de buget.
Preşedintele Traian Băsescu a decis, pe 20 iulie, să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a discuta legea de organizare şi funcţionare a ANI, dar şi alte două proiecte, după ce raportul Comisiei Europene pe justiţie a fost unul dintre cele mai critice din ultimii ani.
sursa ;http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one