Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

BNR: Salariile „umflate” anii trecuţi vor fi tăiate

19 mai 2010

Autor: Paul Barbu
Guvernatorul băncii centrale a anunţat că lefurile bugetarilor, dar şi pensiile vor fi tăiate atât cât economia românească va suporta.

Salariile bugetarilor şi pensiile trebuie corectate atât cât va suporta economia, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu. „În ultimii ani am avertizat că aceste creşteri salariale ale bugetarilor nu sunt sustenabile. Corecţia lor trebuie făcută transparent prin raţionalizarea cheltuielilor bugetare sau majorarea impozitelor”, a afirmat Isărescu.

Tăierile de salarii şi pensii de 25% şi respectiv 15% sunt considerate de analişti suportabile de economie, având în vedere că salariul mediu net în sectorul bugetar a crescut din 2006 până în 2010 cu 45%. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, salariul mediu net în sectorul bugetar (administraţie publică, învăţământ, sănătate şi asistenţă socială) a fost de 1.218 lei în ianua rie 2006 şi s-a majorat până la 1.766 lei în ianuarie 2010.

Şeful BNR a mai spus că respectiva ajustare a salariilor se poate face şi netransparent, şi nedrept, numai prin inflaţie, în diversele ei forme. „Inflaţia este de fapt un impozit, o taxă neprevăzută, care apare într-o economie şi o societate. Trebuie să o evităm”, afirma Isărescu.

Exemplu propriu

Analistul economic Ilie Şerbă nescu se declară de acord cu spusele guvernatorului, dar îl acuză pe acesta că nu este decât un războinic care se arată după război, când vorbeşte de avertismentele pe care le-a dat în legătură cu creşterile salariale nesustenabile.

„Isărescu ar trebui să îşi vadă de propria parohie. Datoria externă a ţării este una privată, are legătură şi cu ce s-a întâmplat în sectorul bugetar, dar prea puţin. Dezastrul de acum s-a creat de la creditele fără noimă pe care băncile le-au tot dat în ultimii ani. Trebuia să-i avertizeze pe debitori de atunci că nu vor avea cu ce să-şi plătească datoriile”, a mai spus Şerbănescu. El spune că salariile nu trebuiau să crească atât de mult, cu 45%, având în vedere că economia României nu a avansat la un astfel de nivel.

Analistul s-a dat pe sine exemplu ca pensionar căruia i-a crescut enorm pensia în ultimii 5 ani. „Eu am ieşit la pensie în 2005 cu o pensie de 900 de lei, acum o am de 2.200 de lei, adică de peste 2,3 ori mai mare. A crescut economia cu 130% cumva? Nu cred!”, spune analistul economic. Potrivit lui, nici măcar salariile care finanţează pensiile nu au crescut atât.

Nu avem bani de cheltuieli

Guvernatorul BNR a mai afirmat că în prezent România tinde către un deficit bugetar de 10% din PIB, ceea ce înseamnă cam 30% din cheltuieli.

„Dintr-o lună, bugetul nostru poate acoperi cheltuielile numai pentru 20 de zile din cele 30. Pentru cele 10 zile rămase va trebui să ne împrumutăm”, a mai declarat Isărescu. El spune că împrumuturile făcute de guvern pentru a acoperi cheltuielile nu vor fi făcute decât de peste hotare, în niciun caz din ţară.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one