Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Basescu: Campania furibunda impotriva acordului cu FMI vizeaza crearea de dezordine

12 mai 2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat "fără rezerve" că "soluţia adoptată în proiectul de acord cu FMI este cea mai bună pe care România o putea adopta în acest moment", singura de natura a evita intrarea intr-o spirala a imprumuturilor. Preşedintele a criticat partidele din opoziţie, care nu au susţinut planul guvernului, ci au venit cu variante proprii, nesustinute de cifre. "Văd că toată lumea dă soluţii, partidele se reped să-şi anunţe la televizor soluţiile, dar acestea nu sunt susţinute de cifre. Pe aceşti dilentanţi ii consider nişte promotori ai dezinformării românilor", a spus preşedintele.
"Atunci cand o sa vad cifre, le voi considera solutii alternative. Pana atunci raman doar cele doua solutii : cresterea fiscalitatii, in paralel cu reducerea salariilor cu 20%, sau cea adoptata de noi. Românii au nevoie şi de adevăr până la urmă, şi nu numai de minciuna celor interesaţi doar de desolidarizarea românilor in această perioadă, s-au îmbogăţit şi au făcut averi în perioade tulburi," a precizat Băsescu intr-o declaratie de presa.
Preşedintele a respins ideea că deciziile de austeritate sunt împotriva românilor. "Soluţia pe care eu am propus-o reflectă ceea ce poate România acum şi este o alternativă a creşterii gradului de îndatorare", a a mai adăugat şeful statului.
Alternativa ar fi continuarea spiralei împrumuturilor, care vor ajunge să sufoce orice şansă de dezvoltare a României, a spus Băsescu. "Insist pentru măsuri interne şi nu pentru crearea premiselor ca şi în continuare să împrumutăm bani", a menţionat Băsescu, subliniind că "Fondul nu-i Armata Salvării, nu face cadouri". In plus, presedintele a atras atentia ca nesemnarea Memorandumului inseamnba intreruperea acordului cu FMI.
Basescu a amintit că, în anii trecuţi, pensiile şi salariile au crescut fără a avea acoperire în economia reală. "Noi toţi am ştiut atunci că avem salarii mai mari decât creşterea de producţie si productivitate, că avem pensii mai mari decât fondul destinat pensiilor, atunci am avertizat ca vom ajunge la nesustenabilitate," a spus el. "Nu mă bucur că am avut dreptate, dar nu avem altă soluţie," a adăugat preşedintele.
In acelasi timp, seful statului a precizat ca in situatia in care in Consiliul Economic si Consultativ se va veni cu solutii viabile acestea nu vor fi respinse "Am decis impreuna cu premierul si sustin punctul lui de vedere ca scrisoarea catre FMI sa nu fie adoptata de Guvern decat daca are avizul CES - Consiliul Economic si Social, unde se intalnesc guvern, patronate si sindicate. Daca de acolo ies solutii mai bune decat cea pe care Guvernul o propune acum, m-as bucura. Dar trebuie sa fie solutii prin care sa incercam sa ne apropiem de a cheltui atat cat producem. Cu cat ne desprindem de aceasta realitatea, cu atat ne va fi mai greu in urmatorii doi trei ani. Putem sa ajungem in situatia de a fi salvati, cum e Grecia sau alte tari ale UE".
Solutiile, a precizat Traian Basescu trebuie sa raspunda insa la intrebarea:" Cum am putea imprumuta 11,7 mld euro pana la sfarsitul anului pentru a finanta nevoile de a plati pensii si salarii?".

"Repet, am convingerea ca aceasta furibunda campanie vizeaza crearea de dezordine. Sunt foarte multi care doresc sa revina la perioada anilor 90 cand s-au imbogatit din dezordine. Eu cer rigoare si abordarea solutiilor care pot face din Romania o tara cu sanse, care isi stabileste singura destinul, si nu o tara sufocata de datorii care sa fie salvata conditionat", a spus Basescu.
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one