Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Baconschi: Romania respinge ideea unei natiuni si a unei limbi moldovenesti distincte de romana

Baconschi: Romania respinge ideea unei natiuni si a unei limbi moldovenesti distincte de romana. Moldovenismul e un construct artificial
de Anne-Marie Blajan HotNews.ro
Vineri, 22 ianuarie 2010, 18:09 Actualitate | Esenţial

„Daca mai era nevoie de clarificare, voi afirma ca Romania respinge orice demers menit sa acrediteze ideea unei natiuni si a unei limbi "moldovenesti" distincte de cea romana, pe baza argumentelor clare de ordin stiintific", a spus, potrivit unui comunicat al MAE, ministrul de externe Teodor Baconschi vineri, la lansarea cartii COMINTERNUL si originile „moldovenismului”, scrisa de Gheorghe E. Cojocaru.

"Aflam din cartea domnului Cojocaru ca "moldovenismul" neaga radacinile identitare romanesti si ca metoda sa preferata este supralicitarea si mistificarea: un argou devine limba literara, iar o regiune de pe malul Nistrului ajunge „stat” cu identitate "moldoveneasca" distincta. Produs de inginerie etnoculturala al unui sistem specializat in astfel de actiuni, pe care il intelegem prin experienta brutala si nemijlocita, efectele sale nocive si daunele colaterale se vad si astazi in Republica Moldova: criza identitara indusa artificial a generat convulsii si tensiuni si a impiedicat mult timp o evolutie fireasca”, a mai spus ministrul, adaugand ca "moldovenismul este un construct etnic si geopolitic artificial care continua sa perturbe relatiile diplomatice in aceasta parte a lumii".

Tocmai in dorinta normalizarii relatiilor diplomatice bilaterale a venit numirea lui Marius Lazurca in calitate de ambasador al Romaniei la Chisinau. Acesta se inscrie in portretul-robot facut de Baconschi celui pe care intentiona sa il trimita in Republica Moldova, un diplomat cu "o anumita anvergura intelectuala". "Elitele din Republica Moldova sunt foarte sensibile la aceasta dimensiune. Nu cred ca se asteapta ca interlocutor permanent acolo un birocrat mai mult sau mai putin cenusiu. (...) Vom cauta sa propunem o personalitate de acest tip, care sa combine sofisticarea diplomatica - e o situatie geopolitica complicata la Chisinau - cu anvergura intelectuala si cu capacitatea de a face din Ambasada Romaniei la Chisinau un punct de atractie pentru elitele locale", a spus seful diplomatiei intr-un interviu la TVR.

Fostul ministru de externe Adrian Cioroianu crede ca Lazurca nu numai ca este omul potrivit, dar va si dinamiza relatia cu Republica Moldova. "Ideea unui ambasador tanar poate redinamiza relatia cu R. Moldova, insa mi-as dori ca el sa aiba o echipa ceva mai numeroasa", a spus istoricul. El considera ca acolo era nevoie de un intelectual de talia lui Marius Lazurca. "Chisinau este una dintre cele mai grele capitale, sunt o serie de particularitati ale relatiei bilaterale legate de limba, de istorie, asa ca era nevoie de un intelectual", a argumentat fostul ministru de externe.
sursa http://www.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one