Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu vrea ca pensiile să fie impozitate cât mai repede

10 iulie 2010


Preşedintele Băsescu a vorbit, joi seară, la TVR, despre un nou cod fiscal, a cărui pregătire speră să înceapă cât mai repede, prin care toate veniturile să fie impozitate.

"Sper că Ministerul de Finanţe va începe pregătirea noului cod fiscal, în care toate veniturile să fie impozitate, că Ministerul Muncii va începe verificarea tuturor dosarelor de pensionare pe caz de invaliditate, iar toate programele administraţiei locale vor fi analizate", a spus preşedintele, afirmând că toate programele finanţate de administraţiile locale "au fost folosite pentru cumpărarea de voturi".

El a arătat că, în lipsa acestor măsuri, România nu va avea bani pentru dezvoltare.

"Nu vom avea nici bani de diguri, nici de autostrăzi, nici de infrastructură feroviară", a mai arătat şeful statului.

Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că va trebui făcută ordine şi în sistemul de pensii, menţionând, de asemenea, că orice venit, inclusiv pensia minimă şi ajutorul de şomaj, trebuie impozitat.

El a spus că există un deficit de zilieri la muncile agricole în condiţiile în care există un venit minim garantat.

"Avem venitul minim garantat, avem pensia minimă garantată, care eu nu spun că trebuie anulată, dar trebuie impozitată. Orice venit trebuie impozitat", a pus Băsescu, menţionând că în România sunt foarte mutle excepţii de la impozitare, din care o mare parte arată "categorii de clientelă a partidelor în timpul mandatelor diverselor guverne".

Băsescu a spus că inclusiv pensiile trebuie impozitate şi ajutorul de şomaj, precizând că nu ştie dacă indemnizaţiile pentru mame pot intra în această categorie. El a spus că CAS-ul se ia direct din venituri şi nu se impozitează. "Deci nu este un impozit pe CAS ca să spui că ar fi o a doua impozitare", a precizat Băsescu.

România nu se poate împrumuta la nesfârşit

Şeful statului a spus că trebuie să se umble la fondul de salarii şi trebuie făcută curăţenie în sistemul de cheltuieli sociale.

"Dacă noi vrem să îngropăm ţara în nedezvoltare, nu face nimic pe fondul de salarii şi pe cheltuielile sociale. (...) Ieri am fost la Galaţi şi n-am avut şansa să fie fluierat de pensionari la Galaţi, cum a avut premierul Boc, dar a venit un pensionar, altfel foarte viguros, şi trecând pe lângă mine, în modul cel mai politicos mi-a transmis un mesaj pe care-l reproduc: «Să nu îndrăzniţi să vă apropiaţă de pensii». Sigur, am recunoscut tipicul de om şi vreau să-i spun, şi nu numai lui, tuturor acelora care cred că România mai poate suporta aceste cheltuieli, aşa cum ele sunt, că va trebui să facem ordine şi în sistemul de pensii", a spus Băsescu.

El a adăugat că oricât de mare ar fi nemulţumirea, trebuie înţeles faptul că România nu se poate împrumuta la nesfârşit pentru a plăti salariile bugetarilor şi pensiile.

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one