Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: România nu cade în capcana de a înţelege prin simplificarea fiscalităţii scăderea acesteia

Băsescu: România nu cade în capcana de a înţelege prin simplificarea fiscalităţii scăderea acesteia
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la o recepţie a investitorilor germani, că fiscalitatea nu va scădea, dar nici nu va creşte, România înţelegând că simplificarea fiscalităţii nu înseamnă reducerea acesteia.
"Ştiu că aveţi nevoie de o simplificare a sistemului fiscal, sunt de acord că avem nevoie toţi de această simplificare. Pe de altă parte, aş vrea să se înţeleagă foarte bine că nu picăm în capcana de a înţelege prin simplificarea sistemului fiscal reducerea fiscalităţii în România", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că, în prezent, România are una dintre cele mai scăzute fiscalităţi la nivelul Uniunii Europene , iar statul are nevoie să colecteze bani pentru domenii precum Sănătate, Educaţie, Apărare sau Ordine publică.

"Am făcut comparaţie cu nivelul fiscalităţii în România şi în alte ţări ale UE, vă pot spune că fiscalitatea nu va scădea, dar nici nu va creşte. Unul din marile obiective ale negocierii cu FMI a fost exact acela de a menţine cota unică de impozitare şi TVA-ul la nivelele anterioare. Din acest punct de vedere, vă asigur de deplină stabilitate în perioada următoare", a adăugat şeful statului.

De asemenea, preşedintele s-a referit şi la necesitatea reducerii birocraţiei şi a dispariţiei elementelor de corupţie.

"Ştiu că aşteptaţi de la noi reducerea birocraţiei şi, acolo unde este cazul, şi dispariţia elementelor de corupţie, despre care eu, ca şef al statului, nu o să spun niciodată că nu există. Ştiu că există, ştiu că încurcă mult afacerile şi, dacă vreţi, crează un sentiment neplăcut oricui vine în contact cu administraţia românească", a mai spus Traian Băsescu.

El a menţionat că, aşa cum arată şi indicatorii internaţionali, acest fenomen a început să se diminueze faţă de anii trecuţi şi că speră ca acest trend să continue.

"Vreau să vă spun că există totală deschidere să adoptăm în legislaţia românească soluţii care să ajute la derularea mai uşoară a afacerilor în sistemul economic românesc. Ne bucură foarte mult ceea ce se întâmpălă în ultimii ani - schimbarea structurii exporturilor româneşti şi acest lucru se datorează în primul rând investitorilor străini. Asta ne face să înţelegem că acolo unde legislaţia europeană ne permite, trebuie să găsim formule să vă sprijinim. Unde nu se poate discuta este în zona fiscalităţii, care nu va fi scăzută, dar poate fi altfel aranjată, încât să nu deranjeze investitorul sau să-l deranjeze cât mai puţin", a conchis Băsescu.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one