Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: Pensiile, mai mici cu 15% până la Crăciun| LIVE TEXT

13 mai 2010

Autor: Simona Diaconu, Marinela Raţă
Şeful statului a avertizat, în această seară, că România poate ajunge în situaţia economică a Greciei. Traian Băsescu a subliniat că trebuie luate măsuri pentru "a nu se întâmpla un lucru rău". El a spus că, în acest moment, România este îndatorată cu un buget naţional.

"Nu suntem în situaţia Greciei, dar putem ajunge acolo", a spus Traian Băsescu într-o conferinţă de presă. El a adăugat că România se află "într-o situaţie dificilă care ne permite aplicarea de corecţii pentru a evita disficultăţi mai mari". "Avem timp până în 2012 să facem în aşa fel încât să nu ajungem ca Grecia", a precizat preşedintele.
Şeful statului a făcut aprecieri şi asupra dezvoltării statului în ultimii 20 de ani, despre care spune că este "un sistem clientelar, bolnav, care trebuie eliminat. "Statul trebuie să intre într-un proces de modernizare pentru a stopa evoluţiile negative, care acompaniază dezvoltarea şi consolidarea democratică", a spus preşedintele, precizând că opţiunea a fost reducerea cheltuilor.
Fonduri insuficiente pentru pensii
Preşedintele a afirmat în această seară că la bugetul de stat nu există sumele necesare pentru plata pensiilor. "Sistemul de pensii este afectat de lipsa resurselor de a plăti pensiile la nivelul la care sunt acum. Sunt explicaţii de ordin financiar: lipsa banilor. Dar sunt şi alte aspecte. Guvernul de stat transferă anul acesta 1,7 miliarde de euro către bugetul de pensii. Ca să plătim pensiile integral, ar trebui să transferăm 2,2 miliarde, diferenţa de 500 de milioane nu o avem", a spus Băsescu.
Preşedintele a mai spus că în România sunt 1,8 milioane de pensionari cu stagiu complet, 1,3 milioane de pensionari fără stagiu complet şi 906.000 de pensionari pe caz de boală. "Deci numărul pensionarilor fără stagiu complet de cotizare este mai mare decât cel al pensionarilor cu stagiul de cotizare îndeplinit. A crescut îngrozitor numărul pensionarilor pe caz de boală", a continuat el, dând exemplu judeţul Bihor, unde 32,9% dintre pensionari sunt pe caz de invaliditate.
"Este ceva în neregulă şi până la sfârşitul anului, Ministerul Muncii trebuie să vadă care sunt cei care au cu adevărat astfel de probleme. Nu mai putem să plătim din bugetul public înţelegeri dintre medici şi oameni care vor să ia şi pensie şi să fie şi apţi de muncă", a spus Traian Băsescu.
7 milioane de asistaţi social
Şeful statului a mai spus că reducerea de 15% a pensiilor se va menţine până la sfârşitul anului, în speranţa că din bugetul de pe 2011 statul va avea resurse să acopere integral nevoile sistemului de asigurări sociale. "Statul român nu-şi mai permite să îşi mai finanţeze sistemele pe care le-a dezvoltat strâmb", a continuat şeful statului, adăugând că în România beneficiază de ajutoare sociale peste 7 milioane de români.
"Sunt circa 200 de tipuri de ajutoare de care românii pot beneficia. Aceste ajutoare costă în 2010 peste 2 miliarde euro. Mare parte a acestora nu sunt justificate şi reprezintă clientelă. Ele au fost date fie la început fie la final de mandat", a precizat preşedintele. El s-a arătat nemulţumit că multe din aceste persoane care primesc ajutoare sociale câştigă mai mult decât un ministru.
"Va începe o perioadă de evaluare a acestor ajutoare. Sunt persoane care cumulează mai multe ajutoare şi au venituri mai mari de 5.000 de lei pe lună, mai mult decât un ministru. Alţii cumulează ajutoare de 4.000 de lei pe lună. Nu spun că este o practică generalizată, dar spun că ne ridică un semn de întrebare asupra sistemelor de asistenţă. Sunt oameni care încasează şi ajutorul de şomaj şi lucrează la negru. Există oameni care lucrează cu contract şi încasează ajutorul de şomaj", a completat şeful statului.
El a spus că statul român trebuie susţină pe cei care au cu adevărat nevoie de susţinere şi până la finele anului Guvernul trebuie să pună la punct sistemul de asistenţă socială pe care îl susţine pentru a nu mai fi o zonă a risipei.
Cheltuieli bugetare dublate în ultimii cinci ani
Şeful statului a punctat că în cinci ani, cheltuielile bugetare s-au dublat. " În anul 2005, cheltuielile cu aparatul bugetar au fost de 17 miliarde de lei. În 2010, aceste cheltuieli se ridică la 43,6 miliarde de lei. Nu putem continua aşa. 3 milioane de oameni trebuzie să cotizeze pentru a plăti salariile a 1,5 milioane de bugetari şi pensiile", a precizat el, atrâgând atenţia că "trebuie să renunţăm la iluzia că vom mări fiscalitatea pentru a-i salva pe bugetari".
Întrebat de un jurnalist dacă premierul Emil Boc ar trebuie să demisioneze pentru că nu a gestionat corect bugetul, Traian Băsescu a răspuns: "Nu cred că domnul Boc ar trebui să demisioneze. Demisia Guvernului este ultimul lucru care ne-ar trebui în această situaţie. Nu am vocaţia laşului, de aceea mi-am asumat ieşirile publice".
Preşedintele a spus că a făcut şi el erori pe care le recunoaşte, deşi uneori s-a exagerat.
El a apreciat că FMI nu va fi mulţumit doar cu emiterea unui act normativ pentru aplicarea măsurilor de austeritate, astfel că Guvernul va trebui să-şi asume răspunderea în Parlament pentru legislaţia care să reglementeze propunerile de reducere bugetară.
În ceea priveşte indemnizaţiile creşterea copilului, care ar putea reveni la suma de 600 de lei, preşedintele a spus că aceasta speră totuşi să fie minim afectată. "Alocaţia nu trebuie atinsă", a spus preşedintele.
Traian Băsescu a anunţat acum fix o săptămână reducerea fondului de salarii pentru bugetari cu 25%, a pensiilor şi ajutoarelor de şomaj cu 15%. Preşedintele a făcut declaraţii de presă duminică, 9 mai, după întâlnirea cu sindicatele, şi marţi, 11 mai.
Rămâneţi pe evz.ro pentru a urmări cele mai importante declaraţii ale preşedintelui.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one