Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu nu acceptă titlul Academiei de Ştiinţe

Băsescu nu acceptă titlul Academiei de Ştiinţe


Marinela Raţă
Vineri, 12 Martie 2010
La o zi după ce Academia Oamenilor de Ştiinţă din România l-a numit membru de onoare, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, astăzi, că nu poate accepta titlul. Precizarea vine printr-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

"Cu privire la propunerea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România ca preşedintele Traian Băsescu să devină membru de onoare, Administraţia Prezidenţială precizează că iniţiativa nu a primit acordul preşedintelui sau al instituţiei prezidenţiale", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. De altfel, una dintre condiţiile de acordare a titlului de membru de onoare este aceea ca persoana propusă să-şi dea acordul în acest sens.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, astfel, că acordarea unui sediu şi promulgarea unei legi "sunt obligaţii de serviciu care nu trebuie răsplătite cu titluri academice", referindu-se astfel la motivele invocate de Adunarea Generală a AOSR pentru acordarea titlului. "Preşedintele mulţumeşte membrilor AOSR pentru iniţiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR", se mai precizează în comunicatul Preşedinţiei.

"Aşa a fost primit şi Ceauşescu în Academie"

Preşedintele Traian Băsescu a fost desemnat, ieri, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, în Adunarea Generală, cu unanimitate de voturi. Acordarea acestui titlu a stârnit reacţii de revoltă din partea altor politicieni.

"Nu ştiu care este fundamentul ştiinţific al acestei... Aşa a fost primit şi Ceauşescu, şi Elena Ceauşescu în Academie, deci eu pot să mă jenez că sunt membru într-o asemenea Academie", a spus Ion Iliescu, la râdnul lui, membru de onoare al AOSR, citat de Mediafax.

"Eu am fost iniţiator al legii pentru reînfiinţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi mă simt jenată că legea iniţiată de mine a ajuns o trambulină pentru domnul Traian Băsescu, ca să mai primească un nou titlu. Mă simt jenată că domnul Traian Băsescu a ajuns academician, deşi el a declarat că a chiulit în şcoală şi nici n-a învăţat prea multă carte", a spus Lia Olguţa Vasilescu, senator PSD.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one