Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: "Guvernul nu va sacrifica ţara pentru pacea socială"

13 aprilie 2010

Autor: Oana Dan, Alexandra-Livia Dordea
Prezent în emisiunea Naşul, moderată de Radu Moraru, preşedintele Traian Băsescu a declarat că românii trebuie să înţeleagă că a mări salariile şi pensiile înseamnă a sacrifica ţara, subliniind că guvernul nu va face acest lucru pentru "pacea socială".

"Producem mult mai puţin decât luăm ca salarii. Dăm salarii şi pensii din bani împrumutaţi. Atâta timp cât Emil Boc duce procesul de reformă aşa cum îl poate duce, într-un mediu ostil sindical, mediatic nu îl voi schimba", a precizat şeful statului, întrebat dacă va apela la remanierea guvernului sub presiunea socială.
Traian Băsescu nu a ezitat să aducă aminte de trusturile de presă Realitatea şi Intact, care în opinia sa "duc o politică de discreditare a aceea ce face Guvernul" pe două mari trusturi Realitatea şi Intact.
Trebuie să ne calibrăm la ceea ce suntem în realitate, a subliniat el.
„Avem 4,9 milioane în câmpul muncii, din care 1,9 milioane sunt bugetari”, a spus Traian Băsescu, precizând că doar 1,1 milioane produc efectiv ceva şi ţin în spate 22 de milioane.
Preşedintele a făcut referire şi la reforma din sistemul de sănătate, subliniind că este nevoie de accelerarea procesului de punerea în funcţiune a sistemului informatic pentru că astfel nu mai pot dispărea bani din sistemul sanitar.
„Suntem o ţară cu resurse limitate şi trebuie să găsim metoda prin care să le asigurăm medicamente tuturor celor care au nevoie de ele”, a spus acesta.
"Nu infestăm instituţiile cu oamenii noştri"
"PSD a fugit de la putere în timpul crizei, iar PNL nici nu vrea să audă de guvernare. Nu poţi să fii ca la putere făcând-o pe opozantul. Dacă au omeni mai deştepţi să vină la guvernare. Dacă ştiu ce e de făcut, în special liberalii, să vină", a declarat Băsescu referindu-se la partidele din opoziţie.
În plus, şeful statului a declarat: „Eu nu sunt de acord cu politica pe care o aprobă guvernul”, prin care schimbă persoanele de altă culoare politică din ministere.
„Cei care cred că infestăm instituţiile cu oamenii noştri, să se uite la PSD”, a spus acesta explicând că PSD-ul şi-a adus toţi oamenii la putere, dându-i afară pe cei găsiţi şi în 2004 a pierdut alegerile.

Iliescu nu este "îngeraşul luminos al Revoluţiei"
Preşedintele a răspuns unei întrebări venite din partea unei telespectatoare care voia să ştie când va fi aflat adevărul despre revoluţia din 1989. Şeful statului a subliniat că el nu crede că atunci au fost terorişti în Bucureşti.
Referindu-se la rolul lui Ion Iliescu, el a subliniat că fostul preşedinte are propriile responsabilităţile pe care trebuie să le ducă.
„Oricât vrea să apară ca îngeraşul luminos al Revoluţiei, Iliescu are o mare responsabilitate pentru oamenii care au murit la revoluţie, ca şi la mineriadă”, a mai spus acesta.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one