Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: Conducerea BNR a reuşit să compenseze multe măsuri nesăbuite ale guvernelor României

Băsescu: Conducerea BNR a reuşit să compenseze multe măsuri nesăbuite ale guvernelor României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că de multe ori conducerea BNR a reuşit să compenseze, prin profesionalism, unele măsuri nesăbuite ale guvernelor României.
Băsescu i-a acordat, marţi, la Cotroceni, lui Mugur Isărescu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, guvernatorul BNR fiind cel de-al treilea român decorat cu cea mai înaltă distincţie a statului, după George Emil Palade şi Patriarhul Teoctist.

El a ţinut să menţioneze, după decorarea lui Isărescu şi a altor membri din conducerea BNR, că gestul său se referă la fostul mandat al staff-ului Băncii Naţionale.

Preşedintele a spus că de multe ori conducerea BNR a reuşit să compenseze lipsa de profesionalism a guvernelor în ceea ce priveşte menţinerea echilibrului macroeconomic în România.

"Este un semn de recunoştiinţă din partea mea mea şi a românilor, din partea statului român, pentru ceea ce Banca Naţională a României a făcut de mulţi ani încoace, reuşind adesea să facă ceea ce guvernele nu au reuşit să facă, sau să substituie lipsa de profesionalism a guvernelor în menţinerea echilibrelor macroeconomice ale României", a declarat la finalul ceremoniei Traian Băsescu.

El a adăugat că de multe ori conducerea BNR a substituit măsuri "nesăbuite" ale guvernelor.

"Aş vrea să vă mulţumesc pentru ce aţi făcut în activitatera dumneavoastră, pentru devotamentul faţă de interesele României, pentru ştiinţa de a substitui de multe ori măsuri nesăbuite luate de guverne. Aţi făcut pentru români mai mult decât toată clasa politică în multe momente. Pentru acest lucru vă mulţumesc", a mai spus şeful statului.

El a adăugat că dacă astăzi România se află într-un proces de redresare şi de restabilire a echilibrelor macro-economice, acest lucru se datorează în primul rând acţiunilor BNR, "care au venit la momentul potrivit".

"Dacă vom intra în zona euro la datele la care ne-am propus, cu siguranmţă Banca Naţională va avea un merit extrem de important. Închei mulţumindu-vă încă odată pentru profesionalism, pentru devotament", a conchis preşedintele Băsescu.

Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, i-a fost conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan, "având în vedere propunerea primului-ministru, în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în activitatea de cercetare şi promovare, la nivel academic, a fenomenelor economice, pentru efortul deosebit pe care l-a depus în calitate de guvernator al Băncii Naţionale a României în vederea elaborării şi implementării cu succes a politicilor monetar-bancare prin care s-a asigurat stabilitatea financiară a României".
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one