Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: „Avem datorii de zece miliarde de euro“

10 mai 2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România are de plătit anul acesta datorii de peste zece miliarde de euro, contractate de la bugetul de stat în ultimii ani.

Potrivit lui Băsescu, aplicarea măsurilor de reducere a pensiilor şi salariilor este necesară tocmai pentru evitarea contractării unui nou împrumut şi a „grecizării ţării".

„Numai în 2010, urmare a creditelor angajate în 2007, 2008 şi parte a 2009, trebuie plătite dobânzi de peste 1,8 miliarde de euro. Dacă nu reducem salariile şi pensiile, în 2011 ar fi trebuit să angajăm un nou credit, probabil nu de 20, ci de 30 de miliarde de euro", a spus Băsescu după discuţiile de la Cotroceni cu liderii confederaţiilor sindicale.

În opinia şefului statului, prin aplicarea măsurilor Guvernului, România va trece pe creştere economică. „Dacă populaţia va fi nemulţumită, nu FMI este responsabil, ci instituţiile statului român", a mai comentat preşedintele.

Fără reduceri diferenţiate de salarii

Pe de altă parte, Băsescu a arătat că nu este de acord cu propunerea sindicatelor ca salariile să fie reduse diferenţiat.

„Nu sunt adeptul acestei soluţii, pentru că ea va genera blocaj. N-o să se ştie cine are mai multe drepturi, cine are mai puţine. O repartizare unică din punct de vedere procentual mi se pare singura soluţie", a spus Băsescu.

Referindu-se la măsurile anunţate, şeful statului a precizat că ajutorul pentru persoane cu handicap şi indemnizaţia pentru copii nu vor fi reduse, în timp ce toate celelalte subvenţii vor fi reanalizate de Guvern.

Soluţiile sindicaliştilor

Preşedintele Confederaţiei „Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că i-a propus ieri preşedintelui Traian Băsescu mai multe soluţii alternative la măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare. Hossu a propus reducerea cotizaţiilor la asigurările sociale şi renunţarea transferului a 0,5 puncte procentuale din contribuţia la sistemul de pensii de la pilonul I la pilonul II.

Potrivit liderului sindical, prin renunţarea la acest transfer s-ar face o economie de 400 de milioane de euro, care ar reprezenta o sursă suplimentară de venit la Casa de Pensii şi care ar putea fi folosită pentru păstrarea pensiilor la nivelul actual.

Structură de criză

În cadrul discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu s-a decis crearea unei structuri de criză din care să facă parte sindicatele, patronatele, reprezentanţi ai Guvernului şi ai partidelor politice. Noua structură va analiza măsurile propuse pentru reducerea cheltuielilor bugetare, dar şi soluţiile alternative.

Hossu a precizat că mâine la Palatul Parlamentului ar urma să aibă loc o primă întâlnire a structurii de criză pentru a vedea în ce măsură vor fi acceptate solicitările sindicatelor.

Liderul „Cartel Alfa" a mai spus că vor fi modificări în legislaţia dreptului muncii legate de clauzele de impozitare şi că va fi revizuită impozitarea pe drepturile de autor. Hossu a precizat că drepturile de autor vor fi impozitate la fel ca celelalte venituri.

Titularizarea rămâne la inspectorate

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a declarat că preşedintele Traian Băsescu şi-a arătat susţinerea fără rezervă pentru ca titularizarea să nu fie pe post, aşa cum prevede proiectul legii Educaţiei, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, ci la nivel local.

Cornea a mai spus că sindicaliştii au discutat şi despre problema finanţării per capita a unităţilor şcolare din sistemul privat, dar această problemă a rămas însă fără vreun răspuns din partea preşedintelui, care urmează să se mai consulte.

"Trebuie să prevenim grecizarea ţării. Dacă noi mai angajăm un credit, probabil nu de 20, ci de 30 de miliarde de euro, vom ajunge în situaţia Greciei!"
Traian Băsescu
preşedintele României
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one