Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Armata de bătăuşi a lui Cătălin Voicu

24 martie 2010

Scris de Gabriela Hogea
Aşa cum declara sincer Cătălin Voicu, el nu putea să creeze singur sistemul mafiot de care este astăzi acuzat. Nimic mai adevărat. Voicu este doar o piesă în acest puzzle imens al corupţiei instituţionale, care cuprinde politicieni, magistraţi, oameni din servicii şi nu în ultimul rånd afacerişti de vază. Reţeaua din care face parte şi Voicu, această Piovra de Dåmboviţa, dezbătută îndelung de presă zilele acestea, are mai multe componente, ca orice reţea mafiotă respectabilă. Există componenta aşa-zis politică, formată din oameni precum Cătălin Voicu, există componenta juridică (judecătorii de la Înalta Curte, prieteni cu Voicu) şi există, pentru momentele grele, braţele lungi ale „Naşului“ Cătălin Voicu. Adică executanţii operaţiunilor care presupuneau şi månjirea cu sånge. Această tentaculă a caracatiţei era condusă chiar de finul lui Voicu, Gheorghe Rizea.
Originar din Costeşti-Argeş, Gheorghe Rizea devenea în 1990 şofer MapN. Colegii săi din acel an povesteau că Rizea „este făcut pachet şi expediat, prin detaşare, la USPP (actualul SPP), obţinånd la prima sa apreciere de serviciu calificativul «bun».“ Aici îşi începe cariera sa de bătăuş, reuşind să fie împuşcat accidental în gåt, în poligonul de tragere, de către un coleg pe care îl pocnise, în prealabil. La acea vreme, SPP era condus de Dumitru Vinicius Iliescu, cel care l-a luat sub aripa sa protectoare şi pe Voicu.
Înainte de toate, însă, Gheorghe Rizea este finul lui Cătălin Voicu. Despre relaţia lor, Rizea nu ascunde nimic: „Este naşul meu şi aş merge pentru el şi în Iad dacă mi-ar cere, pentru că ştiu că m-ar aduce înapoi. El m-a mai adus înapoi din morţi de două ori“.
Tandemul de pumni
Gheorghe Rizea - Ciprian Sora
O primă plångere penală vizånd violenţa lui Rizea a fost făcută de fostul maior SPP Cornel Donişan, care a acuzat faptul că doi ofiţeri SPP - Gheorghe Rizea şi Ciprian Sora - ar fi încercat să-l omoare, la instigarea şi cu complicitatea generalilor Dumitru Iliescu (consilier prezidenţial la acea vreme) şi Dumitru Ciobanu (fost şef al Direcţiei de Contrainformaţii din SIE). „Ghemuit de durere de la coastele rupte, aproape fără cunoştinţă, am fost sugrumat cu antebraţele până aproape că mi-am pierdut răsuflarea. Am fost ameninţat cu moartea, cu distrugerea şi acuzat de «Trădarea generalilor» şi a sistemului pe care ei îl reprezintă, spunându-mi că ei pot face ce vor în România şi că nu pot fi traşi la răspundere cât timp «Tătucul» şi «Bombonel» sunt la putere. În repetate rânduri, generalul Ciobanu Dumitru i-a instigat pe cei doi la violenţă, cerându-le să mă ducă în pădure să mă omoare. În cruzimea lor, aceştia solicitau un patent pentru a-mi smulge unghiile. Ciprian Sora a scos un cuţit din buzunar şi m-a ameninţat că mă omoară. M-am apărat de cuţit ridicând mâna stângă, moment în care am fost tăiat la mână. Din cap îmi curgea sânge, nu credeam că voi supravieţui bătăii şi le-am spus că voi face tot ce-mi cer pentru a-i determina să nu mă omoare“, a povestit fostul maior SPP Cornel Donişan coşmarul prin care a trecut.
Rizea rezolva pe loc afacerile familiei Iliescu
O altă persoană, Gheorghe Tiron, fost administrator al Agenţiei Romåne de Securitate SRL (firma unde acţionar unic era nepoata generalului Dumitru Iliescu), a depus la råndul plångere penală la Secţia 1 Poliţie, pentru un caz asemănător.
Redăm, în continuare, fragmente din plångere:
„Am fost administrator la S.C. Agenţia Romånă de Securitate SRL (...) Am fost acuzat (de doamna Elisabeta Iliescu - sora domnului general, care nu are nicio funcţie sau împuternicire pentru societate, şi de noul asociat - Bontea Alina Loredana - nepoata generalului Dumitru Iliescu) că am administrat prost societatea, fapt ce s-a soldat cu un control din partea Gărzii Financiare Centrale, care a întocmit o notă de constatare. (...) Cåt timp am fost la sediu, le-am pus la dispoziţie acte ale societăţii pentru efectuarea expertizei. Cåteva zile am lipsit de la sediul societăţii şi, cånd am venit la sediu, mi s-au întâmplat următoarele:
Astăzi, 22.11.2002, în jurul orelor 14.15 - 14.30, mă aflam la sediu şi au intrat în holul clădirii Elena Iliescu, Elisabeta Iliescu, Vlad Bontea (soţul asociatului), Stochiţă Dumitru (fiul Elisabetei Iliescu), Carmen Preda (fina Elenei Iliescu) şi cu încă trei bărbaţi solizi. Femeile au început să strige să le dau actele, iar conducătorul bărbaţilor mi-a pus în vedere că-mi acordă cinci minute, din care a trecut unul, ca să le dau actele. Au intrat în biroul în care eram şi au început să-mi ia actele din dulap, fără discernămånt, la grămadă, împreună cu alte documente care se aflau acolo, documente care aparţin SC Arcadia International SRL, unde sunt asociat unic. Conducătorul bărbaţilor a început să mă ameninţe cu bătaia, cu distrugerea, pe mine şi familia mea, copiii mei şi tot neamul meu. M-a tras de geacă într-o cameră alăturată, a închis uşa şi printre uşoare lovituri la cap şi gåt (era de faţă şi Elena Iliescu) a repetat ameninţările menţionate. Arăt că în acele momente mi-a fost foarte teamă în ceea ce priveşte integritatea mea personală şi arăt ca şi în acest moment siguranţa mea, cåt şi a familiei mele o consider nesigură, cunoscånd foarte bine cine se află în spatele acestor acţiuni de control şi acţiuni de forţă - generalul Dumitru Iliescu, consilier prezidenţial. Corneliu Petrescu, care se afla în sediu şi pe care, de asemenea, l-au ameninţat, a chemat poliţia. La sosirea reprezentanţilor Poliţiei Secţiei 1, cei trei s-au retras (doi priveau permanent pe geam) şi chiar la solicitarea expresă a poliţiştilor au refuzat să se legitimeze, fapt ce a dus la evacuarea celor trei bărbaţi de către poliţişti spre a fi identificaţi. Tot în momentele cånd erau în biroul în care mă aflam, poliţiştii s-au simţit jigniţi de refuzul obraznic al conducătorului bărbaţilor de a se legitima, conducătorul acestora cerea protecţie la telefon şi chiar a înmånat telefonul lui mobil unui domn de la poliţie pentru a vorbi cu cineva «înalt» care îl protejează. Nu ştiu dacă cei trei bărbaţi au fost legitimaţi sau nu, cert este că erau acolo (...) după care am plecat la Secţia 1 Poliţie pentru a depune prezenta plångere“.
În audierile ulterioare, martorii au arătat că doi dintre cei trei agresori sunt lucrătorii SPP Gheorghe Rizea şi Ciprian Sora. Martorul Corneliu Petrescu l-a indicat pe Gheorghe Rizea ca fiind bărbatul care conducea grupul.
Astfel de plångeri au mai urmat, dar Rizea spune că în toate a primit neînceperea urmăririi penale.
SPP-ul condus de Gabriel Naghi s-a spălat pe mâini
de bătăuşi
Referitor la atitudinea ofiţerilor SPP care făceau ordine cu pumnii în firmele familiei Iliescu, purtătorul de cuvånt al instituţiei, lt. col. Constantin Dobre, a avut, la vremea aceea, o declaraţie cel puţin halucinantă:
„Instituţia nu a început nicio anchetă administrativă împotriva celor doi, pentru că e treaba organelor abilitate. Cei doi au fost întrebaţi şi au spus că nu e nimic adevărat din acuzele ce li s-au adus“. Întrebat dacă SPP nu este interesat să verifice ce căutau cei doi ofiţeri la sediile unor firme de pază, ziua în amiaza mare, cånd puteau foarte bine să figureze la serviciu ca aflaţi într-o misiune, Constantin Dobre a precizat că nu s-a considerat încă utilă o asemenea cercetare. Trebuie precizat că la vremea aceea, în 2002, şeful SPP era Gabriel Naghi, prieten la cataramă cu Radu Timofte, cu care a şi pus de-o firmă de pază şi securitate în 2006.
De altfel, în timpul mandatului lui Naghi la şefia SPP, au înflorit ofiţerii bătăuşi. A fost celebru în vremea aceea cazul bătăuşilor SPP care l-au agresat pe secretarul de stat Şerban Pretor de la CAN, doar pentru că acesta conducea un Trabant. Cazul a scos la iveală deficienţe majore existente în cadrul serviciului condus de Naghi. S-a dovedit că indivizi cu cazier erau primiţi cu braţele deschise în SPP dacă ştiau să lovească bine. Deşi erau vinovaţi şi trebuiau, firesc, să răspundă pentru gestul lor, cei doi bătăuşi au fost apăraţi de Naghi.
Creşterea şi descreşterea „consilierului“ Rizea
Directorul SPP Lucian Pahonţu a primit în decembrie 2005 un memoriu de la un fost director de marketing, Nicolae Bara, memoriu în care acesta reclama sistemul şi stilul de lucru al lui Gheorghe Rizea şi al acoliţilor săi.
La începutul anului 2006, presa vremii relatează că Gheorghe Rizea, şef al Secţiei Contraterorism SPP, a intrat într-un alt conflict, de data aceasta cu poziţia a doua în SPP, Gabriel Creţu. Acesta şi-a impus stilul de lucru, şi-a dus oameni de la ACVILA în SPP, situaţie total neplăcută pentru Rizea&comp. Se spune chiar că într-una din multele discuţii dintre cei doi, Rizea l-a şi pocnit pe Creţu. S-ar fi bătut, dar Creţu a învins: Rizea a plecat după 15 ani din SPP, odată cu cei doi veri, luptători de K1, Ciprian Sora şi Daniel Ghiţă.
Ulterior, în 2008, a înfiinţat o firmă de protecţie şi pază, Black Wolf Security Consulting. Astfel, după ce a deţinut diverse funcţii în SPP fără să aibă studii superioare, după ce a împărţit pumni oriunde era nevoie, a ajuns să dea consultanţă pe probleme de pază, protecţie, intervenţie anti şi contra teroristă. Firma a avut viaţă scurtă pentru că, în acelaşi an, Rizea a devenit consilierul personal al lui Viorel Hrebenciuc.
La începutul lui 2009, după eşecul numirii lui Cătălin Voicu la Interne şi reuşita lui Dan Nica de a ocupa acest post, Rizea ocupă un alt post de consilier, de această dată pe probleme de ordine publică. De aici, cu ajutorul generalului Costică Silion, Şeful Jandarmeriei Române, Rizea a preluat Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş“. Şi, pentru a nu rămåne dator, prima grijă a fost să desfiinţeze Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie (GSPI) din MAI, ACVILA, echipa de profesionişti care-i cauzase plecarea din SPP.
Despre reactivarea sa, Gheorghe Rizea spune: „Cånd un om (n.r. Costică Silion) te roagă să vii undeva, te duci. Pentru că altfel, dacă îl refuzi, nu îţi mai răspunde la telefon. Pe mine nu m-a interesat salariul, pentru că la Brigadă am un salariu mai mic decåt la minister. Dar eu vreau să am o carieră pentru că vizez funcţii mari“. Doar Voicu poate şti în ce funcţii mari ar fi ajuns Rizea dacă Naşul său ar fi fost uns ministru de Interne.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one