Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Aproximativ 15.000 de dacăli ar putea rămâne fără un loc de muncă în 2010

Aproximativ 15.000 de dacăli ar putea rămâne fără un loc de muncă în 2010, potrivit unei decizii a Guvernului. Comparativ cu nivelul aprobat în 2004, anul viitor vom avea cu peste 33.000 mai puţini angajaţi în sistemul de învăţământ.

Guvernul a stabilit, printr-o ordonanţă de urgenţă, diminuarea cu 10% a numărului de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 faţă de nivelul aprobat în 2004. Reducerea numărului de locuri de muncă se va face în două etape: până la 31 august şi 31 decembrie 2010.

TAGURI
invatamantconcedieri
Decizia a fost luată în prima şedinţă după votul de învestire primit din partea Parlamentului.

Actul normativ stabileşte că numărul maxim de posturi finanţat pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 este de 321.677 posturi în intervalul 1 ianuarie - 31 august 2010 (dintre care 14.518 posturi finanţate din bugetul propriu al consiliului judeţean şi 307.159 locuri finanţate din bugetele consiliilor locale) şi de 306.677 posturi în intervalul 1 septembrie - 31 decembrie 2010 (14.133 locuri finanţate din bugetul consiliului judeţean şi 292.544 posturi finanţate de consilii locale).

Nivelul de posturi din învăţământul preuniversitar stabilit în 2004 era de 339.688 posturi, dintre care 13.533 locuri finanţate de consilii judeţene şi 326.155 finanţate de consilii locale.

Sindicatele ameninţă cu greva

Sindicatele din educaţie vor ataca actul normativ promovat de Executiv şi ameninţă cu greva generală, deoarece Executivul nu a discutat acest act normativ nici în comisiile de dialog social, nici în Consiliul Economic şi Social şi nu a consultat sindicaliştii.

"Nu se poate să dai o ordonanţă de urgenţă fără să o discuţi în comisiile de dialog social, în Consiliul Economic şi Social şi fără să consulţi sindicatele. Nu ştim exact cum se vor face aceste reduceri. Este o măsură abuzivă, în condiţiile în care, în 2009, în învăţământ au fost reduse 20.000 de posturi", a declarat

preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

"Acest abuz va duce din nou la scăderea calităţii în învăţământ şi va fi din nou bulversat anul şcolar", a spus preşedintele FSLI.
sursa: http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one