Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Apel la susţinerea publică a d-lui Marius Oprea, reputat om de ştiinţă, autor şi intelectual public

Apel la susţinerea publică a d-lui Marius Oprea, reputat om de ştiinţă, autor şi intelectual public
9-feb-2010

P

resa a semnalat, în ultima vreme, o serie de măsuri luate de executiv vizînd statutul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România. Este vorba, în primul rînd, de reorganizarea acestei instituţii care a devenit, prin comasare cu Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc. Această măsură are ca efect necesitatea numirii preşedintelui noului institut de către prim-minstrul Emil Boc.

Transformarea IICCR, o instituţie de indiscutabil interes public, în IICCMER este orientată direct împotriva persoanei d-lui Marius Oprea. Preşedinte-fondator al IICCR, dar devenit, în urma acestei comasări, preşedinte interimar de facto al IICCMER, dl. Oprea este plasat, printr-o manevră administrativă, într-o poziţie instituţională ambiguă, care indică însă în modul cel mai clar intenţia schimbării sale din funcţie. Pornind de la această premisă, considerăm că este necesar să-i transmitem actualului conducător al executivului, dl. Emil Boc, un semnal cît se poate de viguros cu privire la admiraţia şi masivul sprijinul moral de care dl. Marius Oprea se bucură în rîndurile opiniei publice informate din România. Mai mult decît atît, trebuie să-i reamintim insistent premierului şi credibilitatea de care dl. Marius Oprea, un specialist de marcă în domeniul investigării crimelor comunismului, se bucură în mediile parlamentare, academice şi jurnalistice europene şi internaţionale.

Sperăm că dl. Boc va înţelege că înlocuirea preşedintelui interimar al IICCMER nu va putea reprezenta un simplu act administrativ, pierdut în hăţişul cenuşiu al deciziilor executive curente. Dl. Marius Oprea s-a identificat cu o strategie de explorare ştiinţifică şi de instrumentare juridică a crimelor împotriva umanităţii comise în timpul guvernării comuniste a României, o strategie recunoscută pe plan internaţional pentru coerenţă, competenţă şi spirit inovativ. În condiţiile în care proiectele iniţiate de domnia-sa, aflate în plină desfăşurare, au condus deja la rezultate cu totul remarcabile, deopotrivă prin calitate şi cantitate, îndepărtarea din funcţia de preşedinte al IICCMER a d-lui Marius Oprea echivalează cu punerea în discuţie a strategiei urmărite pînă acum de fostul IICCR şi a sistemului de valori care i-a orientat întreaga activitate.

Dl. Marius Oprea are meritul incontestabil şi inestimabil de a fi orientat demersurile insitutului pe care-l conduce spre recuperarea dimensiunii celei mai concrete a crimelor regimului totalitar, programul de săpături iniţiat de domnia-sa în multe locuri din ţară (iniţiativă absolut unică, recunoscută şi celebrată ca atare în spaţiul civic european) aducînd cu insistenţă în conştiinţa noastră colectivă zguduitoarea individualitate umană a victimelor sistemului comunist de represiune.

Considerăm că activitatea instituţională a d-lui Marius Oprea reprezintă unul dintre puţinele eforturi susţinute de construire a coerenţei şi clarităţii etice în sfera politicilor publice româneşti. Dacă fermitatea consensului moral care părea să stea la baza activităţii extrem de dinamice a IICCR înainte de transformarea sa în IICCMER, fermitate pentru care persoana d-lui Oprea a reprezentat o garanţie, s-ar dovedi, odată cu îndepărtarea domniei-sale de la conducerea IICCMER, o simplă iluzie, faptul va avea consecinţe serioase asupra credibilităţii şi legitimităţii actului de guvernare şi asupra consensului moral general din societatea românească.

Ţinem în mod special să-i reamintim d-lui prim-ministru că, deocamdată, activitatea IICCR (transformat în IICCMER) este singurul semnal venit din sfera executivului care ne încurajează să credem că declaraţia prezidenţială de condamnare a comunismului nu va rămîne un simplu act ritual, ci se va traduce în măsuri de stabilire a meritelor şi vinovăţiilor individuale şi în politici active de educaţie şi de păstrare a memoriei.

Caius Dobrescu, Andrei Bodiu, Adrian Lăcătuş, Alexandru Muşina, Sorin Cucerai, Carmen Muşat, Mircea Martin, George Ardelean, Doina Uricariu, Liviu Dimitriu, Liviu Antonesei, Florin Iaru, Cecilia Ştefănescu, Ciprian Şiulea, Smaranda Enache, Elek Szokoly, Romulus Bucur, Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Alexandre Spahiu, Sorin Adam Matei, Ruxandra Cesereanu, Al. Cistelecan, Mircea Dumitru, Ştefan Borbely, Gabriel Andreescu, Mihaela Miroiu, Dorin Tudoran, Marta Petreu, Anca Manolescu, Raluca Ursachi, Marius Daniel Popescu, Arcadie Bodale, Liviu Brătescu, Liviu Tofan, Ştefana Bianu, Mirel Bran, Ernest Wichner, Anca Mizumschi, Iulian Costache.
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one