Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Antonie Solomon, motiv de schimbare a Constitutiei

Antonie Solomon, motiv de schimbare a Constitutiei
de Dan Selaru Romania obiectiva
Vineri, 5 martie 2010, 9:53 Actualitate | Opinii

Toata lumea vorbeste despre coruptie, dar cand cineva e acuzat de fapte de coruptie apar de la preoti la bolnavi psihici sa-l apere pe presupusul vinovat. Prezumtia de nevinovatie presupune sa-l consideram nevinovat, dar actiunile de strada inseamna presiuni asupra Justitiei.

Las la o parte cazul halucinant al primarului Gutau care a devenit cetatean de onoare in inchisoare fiind.

Cel mai sinistru fapt este ca angajatii Primariei Craiova sunt in strada. Ei sunt angajatii administratiei locale, ai Statului Roman, nu ai primarului Solomon. Ca si angajatii Teatrului Liric unde sunt ridicate ode pentru eliberarea prea pomenitului primar. Si ei dependenti de Primarie, nu de primar.

Asta ne conduce la ideea ca in Romania se conduce dupa principii de tip feudal, vasalii apara seniorul. Ideea de Justitie ca organism al Statului care imparte dreptatea este neglijata, mai ales de masele populare, care cu o mentalitate de Ev Mediu apeleaza de la rugaciuni la balade populare sau culte sau proteste in strada pentru a-si exprima sustinerea. Nimeni nu stie faptele. Sustinerea e irationala. Nu ma refer la cei care sunt platiti s-o faca.

A cui e vina? A unei lungi istorii care a incetatenit ideea de "tatuc", de om care ia hotararile in numele celor multi. Si care nu poate gresi.

După comunismul care a dus ideea la paroxism au urmat "tătucii" Iliescu şi acum Băsescu.

Dacă ar depinde de mine, primul lucru pe care l-aş schimba ar fi tipului de republică, din semi-prezidenţială, produsă pentru Ion Iliescu, cu o republică parlamentară cu un preşedinte de paie, ales cu scop decorativ de către Parlament.

După ceva timp s-ar induce ideea cooperării, nu obedienţei, ca metodă de a merge înainte. Oamenii sunt mult mai ataşaţi de persoane decât de partide sau idei. Ar presupune mai multă raţiune şi mai puţine sentimente. Şi cred că asta ar fi de bun augur pentru România.

O asemenea idee este fără speranţă. Cel puţin acum.
SURSA http://romaniadeieri.blogspot.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one