Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Analiza psihopatologică a discursului public al Lilianei Mincă

28 aprilie 2010

Scris de George Roncea
Victoria lui Teo Trandafir - singură împotriva unui întreg agregat de partide - PNL-PC-PSD plus televiziunile aferente, Realitatea TV şi Antenele plus presa de partid, stârneşte în continuare dezbateri aprinse în spaţiul public. Majoritatea comentatorilor, „experţii“, „analiştii“, „politologii“ (lu’ peşte - n.n.), o creditaseră cu zero şanse pe Teo Trandafir, prezicând victoria fără drept de apel a „maimuţei Antenelor“, Liliana Mincă. De la Floriana Jucan la Gâdea, o pletoră de activişti ai lui Voiculescu a tocat-o zi de zi în fel şi chip pe Teo, devenită brusc ciuca bătăilor - singura excepţie de bun-simţ a fost Mircea Badea, vechiul partener al lui Teo Trandafir, care a avut puterea, cu vocea gâtuită, să-i ureze succes, reafirmând convingerea sa că Teo merită şi poate.
Spre deosebire de haita deontologilor, ziariştii de la „Curentul“ au avut mai multă inspiraţie, de la bun început creditând-o pe Teo Trandafir cu maximum de şanse în competiţia cu „căpuşa Loteriei“, fosta dactilografă devenită mare sculă prin sculele de partid şi de stat ale unor securişti fleoşcăiţi.
Inflamarea dezbaterilor pe tema Teo a avut ca origine însă atacurile mojiceşti la adresa sa lansate de ipocrita sa contracandidată, Liliana Mincă. Aceasta s-a servit de portavocea Antenelor pentru a o veşteji suburban pe concurenta sa electorală.
Iată că seraficele discuţii despre cum ar face cică altfel de politică femeile din politică se dovedesc apă de ploaie. Mincă a reuşit să-şi întreacă în perfidie şi răutate până şi „profesorii“ din partid, alde Voiculescu & comp.
Deoarece am constatat că subiectul Mincă a stârnit un viu interes în rândul cititorilor noştri - manifestat prin numărul mare de comentarii, accesări şi reluări ale temei pe alte forumuri, am încercat să obţinem o definiţie specializată a profilului acestui personaj caracteristic mediului politic prezent. Acest mediu nesănătos asupra căruia Teo Trandafir s-a pronunţat indirect, anunţând de la bun început că-l va evita, refuzând „topirea“ sa în normele sale şi păstrându-se aşa cum ştim deja. Este un pariu politic de urmărit. Deocamdată oferim cititorilor „Curentului“ experta caracterizare a acestui mediu şi a hidoaselor sale personaje realizată de Florin Tudose, şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Universitar, unul dintre psihiatrii care a analizat de-a lungul timpului comportamentul diferitelor personaje politice. Acesta ne-a oferit în exclusivitate o caracterizare privind manifestările patologice ale Lilianei Mincă la adresa lui Teo Trandafir.

„Mincă este o făcătură“

Florin Tudose: „Este greu de realizat portretul unei astfel de doamne, căci depăşeşte cu mult conceptul de femeie. Este foarte agresivă, iar printre concurentele sale se numără Olguţa Vasilescu. Liliana Mincă este o persoană foarte interesată de partea materială şi nu se încadrează în categoria politicienilor. Foloseşte orice oportunitate în folos personal, lucru demonstrat şi de ceea ce a făcut la Loteria Română. Ce meserie are Liliana Mincă. Niciuna. Putem spune că este doamna Noroc de la Loteria Română. Se încadrează perfect în portretul membrilor partidului din care face parte.
Acest partid este unul de politicieni mercenari sau mai degrabă un partid cu membri care au salarii pe state la domnul Voiculescu. Este clar că discursul Lilianei Mincă este dictat de cineva, însă discuţiile sale sunt de joasă speţă, conţin «ţăţisme», ceea ce demonstrează lipsa de educaţie şi instrucţie. Trebuie să ai curaj, şi în acelaşi timp neruşinare, să porţi asemenea discuţii. Adevărata stofă a Lilianei Mincă a reieşit la aflarea rezultatelor de la alegeri. A avut un discurs uimitor de jignitor la adresa contracandidatei. A prezentat-o pe Teo Trandafir ca pe o dictatoare. Parcă spunea «o să vedeţi voi, alegătorilor, ce o să păţiţi cu ea».
Pe de altă parte, Mincă crede că toată lumea este vinovată de eşecul ei, nu conştientizează că de fapt ea nu a ştiut să convingă cât mai mulţi cetăţeni să-i dea votul. A fost sigură că va câştiga alegerile, dar nu a ştiut să-şi scoată în faţă atuurile şi a uitat o vorbă: «Orice naş îşi are naşul!». În niciun moment nu a conştientizat că Teo este un personaj viu, care spune ceva, iar ea este doar o gălăgioasă, iar între un personaj viu şi o gălăgioasă, cetăţenii vor alege personajul viu.
Mincă se consideră o fiinţă ideală promovată din spuma mărilor. Este o făcătură că nu mai poate ea de dragul poporului, în condiţiile în care coboară dintr-o maşină de 100.000 de euro.
Iar la alegeri, cei care făceau parte din stafful ei păreau nişte bodyguarzi plătiţi cu ora.“
Este greu de adăugat ceva după o astfel de descriere expertă a profilului unui personaj ca Liliana Mincă, o politrucă tipică mediului politic actual. Nu sunt multe femei în politică, iar printre puţinele care se văd mai mereu pe sticlă, la Antene sau Realitatea TV, sunt unele exemplare care ilustrează parcă în mai mare măsură jegul, mizeria şi oportunismul decât ipochimenii politichiei ieşiţi, în majoritate, din coasta gangrenoasă şi buboasă a lui Ion Iliescu, acest Sauron scârbavnic al Lumii întunecate a politicii româneşti, invadată de lighioane puchinoase ce-şi scutură zi de zi lăţeii peste românii parcă pedepsiţi să îndure încă după 20 de ani blestemul spurcatului Saul Brukner aka Silviu, cum îl alinta Doina Cornea.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one