Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ambasadorul SUA la Bucuresti indeamna Romania sa-si dezvolte sectorul privat

15 iunie 2010

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a indemnat Romania sa dezvolte sectorul privat si sa eficientizeze economia, afirmand ca, pentru un mediu de afaceri benefic companiilor americane si romanesti, este nevoie de un sistem juridic transparent, lipsit de coruptie.

Prioritatea Statelor Unite este aceea de a vedea Romania ca o democratie eficienta sustinuta de o piata libera activa, transparenta si eficienta. Pentru a reusi, Romania trebuie nu doar sa-si reduca deficitul, asa cum i-au cerut Fondul Monetar International si alte organizatii de creditare, ci si sa-si largeasca sectorul privat", a afirmat Gitenstein, intr-un discurs sustinut la celebrarea a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si SUA, potrivit NewsIn.

Ambasadorul Gitenstein a adaugat ca doar 22% din populatie lucreaza in sectorul privat, in timp ce in Germania este vorba de 43%, in Slovenia 40% si in Ucraina 36%. "Din acest punct de vedere, Romania este cu doar jumatate de procent inaintea Moldovei, care abia incepe sa-si dezvolte economia de piata", a mentionat ambasadorul SUA la Bucuresti.

Mark Gitenstein a precizat ca, de aceea, Ambasada SUA investeste atat de mult timp si atat de multa energie pentru incurajarea dezvoltarii sectorului privat, nu doar ajutand companiile americane sa intre pe piata din Romania, ci si sustinand un mediu de afaceri benefic companiilor americane si romanesti.

"Pentru aceasta este nevoie de un sistem juridic transparent, lipsit de coruptie si de un guvern care sa ia decizii previzibile si rationale", a subliniat ambasadorul SUA.

Ambasadorul Gitenstein a mai spus ca sprijinul oferit de Romania in Irak si in Afganistan este apreciat in mod deosebit, iar decizia tarii noastre de a gazdui elemente ale sistemului american de aparare antiracheta este extrem de important atat pentru SUA, cat si pentru statele vecine. " Sunteti unul dintre cei mai de incredere aliati din regiune si avem nevoie de voi in continuare.

Cu toate acestea, fara o economie eficienta si robusta niciuna dintre aceste initiative strategice sau aliante din care Romania face parte nu este sustenabila", a conchis ambasadorul SUA la Bucuresti.
sursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one