Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ambasadorii UE reclamă lui Boc licitaţii modificate abuziv pentru anumite firme

Ambasadorii UE reclamă lui Boc licitaţii modificate abuziv pentru anumite firme

Ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti i-au reclamat premierului Emil Boc că firme străine prezente în România acuză tergiversarea deciziilor în justiţie şi schimbarea abuzivă a câştigătorului unei licitaţii, prin anularea nejustificată a procedurii, solicitând rezolvarea problemelor.
Nemulţumirile faţă de durata prea mare a proceselor aflate pe rolul instanţelor comerciale şi abuzurile semnalate în cazul licitaţiilor de achiziţii publice au fost ridicate de către ambasadori în discuţia avută, luni, de aceştia cu şeful Guvernului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse diplomatice.

"Bazat pe informaţiile primite din partea companiilor străine, ambasadorii au reclamat că durata proceselor comerciale este prea mare, iar numeroase licitaţii sunt anulate nejustificat, cu schimbarea câştigătorului", au arătat sursele citate.

Potrivit acestora, premierul i-a informat că Guvernul intenţionează să modifice din nou legislaţia achiziţiilor publice , pentru a simplifica şi clarifica procedurile de licitaţie.

Şeful Guvernului a explicat totodată că reforma justiţiei urmăreşte şi reducerea duratei aferente proceselor.

Surse ministeriale au declarat agenţiei MEDIAFAX, săptămâna trecută, că Guvernul intenţionează să modifice din nou legislaţia achiziţiilor publice, pentru a simplifica procedurile de absorbţie a fondurilor comunitare, prin introducerea unor reguli clare de verificare a licitaţiilor, care să elimine suprapunerea de atribuţii între instituţii sesizată până în prezent.

"Există încă întârzieri în atragerea fondurilor europene, cauzate de diferitele mecanisme instituţionale, în sensul în care atribuţiile unor instituţii se suprapun de multe ori pe anumite proceduri", au arătat sursele citate.

Potrivit acestora, o astfel de suprapunere are loc în cazul procedurilor de achiziţii publice, care sunt verificate atât de instituţia autorizată în acest sens, respectiv Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, cât şi de către autorităţile de management pentru programele sectoriale.

Legislaţia achiziţiilor publice a fost modificată de două ori în decursul anului trecut, în consultare cu experţii Comisiei Europene, pentru simplificarea procedurilor de licitaţie.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one