Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Abateri

26 martie 2010

Scris de Tia Serbanescu
Ideea că „reţeaua Voicu“ e o diversiune menită să ne abată atenţia de la gravele probleme cu care se confruntă societatea, auzită din nou zilele acestea (şi în general când se discută orice subiect neconvenabil precum modernizarea Constituţiei şi a învăţământului), dincolo de faptul că e un clişeu diversionist el însuşi (pentru că încearcă să ne abată atenţia de la subiectele în discuţie) este şi complet falsă. În realitate, nimic nu abate atenţia vreunei tabere politice de la interesele ei pe care şi le urmăreşte neabătut şi nici nu abate atenţia publicului de la gravele probleme. Nici nu mai are cum. Suntem deja destul de abătuţi. Dar nici modernizarea Constituţiei nu este un lux, cum crede dl Ponta, şi nici despicarea reţelei Voicu nu este o perdea de fum peste „bombele“ sociale. Cei care nu consideră modernizarea statului (ultraîmpovărat de sute de mii de posturi inutile) o urgenţă spun pe ocolite ce n-au curajul să recunoască deschis: că nu vor reforma statului ci statu-quo. De ce să stricăm cuiburile? Ce dacă această caracatiţă instituţională consumă la fel de mulţi bani şi corupţie ca şi caracatiţa de tip mafiot? Faptul că ambele caracatiţe, adesea împerecheate, au golit bugetul şi au agravat problemele sociale pare să nu-i intereseze pe cei care ne avertizează de zor să nu ne lăsăm cumva abătută atenţia de la efectele atât de acute (sărăcie, boli, şomaj) - spre cauzele cronice (corupţie, incompetenţă, birocraţie). Reţeaua Voicu nu e nici pe departe unică. Asemenea reţele sunt în fiecare judeţ, în fiecare sector al Capitalei şi sunt construite pe acelaşi sincretism: politică, afaceri, justiţie, poliţie plus media. Cum dl Geoană ne-a recomandat „să nu mai citim presa portocalie că face rău la ficat“, ne-am uitat la presa roşie care face rău la cap: „ştiţi în cât timp ajunge o Salvare la un pacient în timp ce noi stăm şi discutăm aici despre stenograme?“ întreba insinuant dl Nicu Bănicioiu, coleg de partid cu stenogramele. Şi dacă discutau despre mitingul profesorilor, Salvarea ajungea mai repede? Sau mai întârzia din cauza mitingului care a blocat centrul Capitalei? Iar mitingurile şi grevele profesorilor fac să ajungă cartea mai repede la elevi? De altfel, nu se ştie de unde au scos liderii sindicali din învăţământ cifra de 15.000 de posturi didactice ce urmează a fi sacrificate - câtă vreme ministrul îşi va termina evaluările în august. S-ar zice că unii lideri sindicali confundă orele de clasă cu lupta de clasă.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one