Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

30 de milioane € pentru vot la buget

30 de milioane € pentru vot la buget


Romulus Georgescu
Silviu Sergiu
Vineri, 15 Ianuarie 2010
Bugetul a fost adoptat ieri, după ce uninominalii PSD şi PNL au fost asiguraţi că vor primi toţi atâţia bani cât parlamentarii puterii. Senatorii şi deputaţii au votat, ieri, bugetul de stat pe 2010, cât şi pe cel al asigurărilor sociale. Pentru a trece bugetul prin parlament, premierul Emil Boc le-a promis uninominalilor PSD şi PNL că le va aloca bani prin hotărâri de guvern în perioada următoare. Condiţia: să nu mai susţină miile de amendamente la bugetul de stat. Social-democraţii ar urma să primescă 70.000 de euro de colegiu, iar liberalii vor fi răsplătiţi cu câte 125.000 de euro pentru un întreg judeţ. În total, nota de plată pe care Emil Boc a promis că o va achita ar fi 16 milioane de euro - 11 pentru PSD şi 5 pentru liberali.

Acestora li se adaugă cele mai bine de 16 milioane de euro promise de premier parlamentarilor puterii, ridicând valoarea facturii la peste 30 de milioane de euro.

PSD s-a lăsat greu

Înţelegerea PDL-PSD a fost discutată miercuri seara şi, iniţial, social-democraţii au respins-o.

Oficial, pentru că PDL încălcase miercuri o altă înţelegere de marţi seara privind procentele atribuite consiliilor judeţene. De fapt, PSD-iştii spuneau că nu au vrut să dea un răspuns favorabil „din prima” pentru a-şi întări baza de negociere.

Din acest motiv, dimineaţa zilei de ieri a început cu acelaşi război de gherilă PDL-PSD, social-democraţii afirmând, prin vocea lui Hrebenciuc, că se vor bate în continuare pentru amendamentele lor. În cele din urmă, târgul s-a perfectat, şi dezbaterile pe buget au mers ca unse.

Fiecare parlamentar PSD urmează să primească 100.000 de lei în martie şi 190.000 de lei în septembrie, în total echivalentul a 70.000 de euro. Totuşi, surse din PDL susţineau că tranşa din septembrie nu este una sigură, şi ieri după-amiază Vasile Blaga şi Viorel Hrebenciuc aveau o nouă rundă de negocieri.

Mai ales, că PNL bătuse deja palma cu PDL miercuri seara primind câte 500.000 de lei (125.000 de euro) pentru fiecare judeţ. Cum aceste sume au fost discutate de Relu Fenechiu în special cu liderii de filiale, situaţia i-a nemulţumit pe parlamentarii partidului.

„Noi stăm aici ca fraierii la buget, şi el discută cu liderii de filiale pentru a fi avantajat la congres”, comenta un parlamentar liberal. „Jumătate din parlamentari nici nu au ştiut că se negociază voturile noastre”, susţinea altul. (A contribuit Anca Simina)

ÎNŢELEGERI

Nici senatorii şi deputaţii puterii nu s-au lăsat uşor

Târgul de ieri a pus capăt unei săptămâni de negocieri şi trădări între partidele parlamentare. Totul a pornit de la o găselniţă a lui Boc care, săptămâna trecută, le-a promis parlamentarilor PDL că, dacă vor renunţa la amendamente, vor primi câte 70.000 de euro de colegiu prin hotărâre de la guvern, peste 45 de zile.

Planul a liniştit spiritele în PDL, dar, la auzul veştii, parlamentarii din celelalte partide au luat foc. La dezbaterile de la comisiile de buget, PSD, PNL şi UDMR au transferat o parte din bani pentru primării la consiliie judeţene în numele descentralizării.

Boc a fost nevoit să facă şi UDMR-ului o ofertă similară cu cea pentru PDL. Imediat, UDMR a anunţat că susţine bugetul lui Boc şi că renunţă la transferul către CJ-uri. „Ne-am întoarce la nişte vremuri negre“, a spus deputatul UDMR Petru Lakatos, care susţinuse amendamentul la comisii.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one