Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Zile de foc în România. Cum ne ferim de caniculă

13 aug 2010

Autor: Cristina Botezatu

Va fi un weekend canicular în toată ţara. Potrivit avertizării cod galben de caniculă emisă de meteorologi, temperaturile vor depăşi 35 de grade, mai ales în regiunile sudice şi estice, iar indicele de confort termic ITU va trece de pragul critic de 80 de unităţi.

Numărul celor căzuţi pe stradă din cauza căldurii s-a amplificat, iar operatorii de ambulanţă primesc sute de apeluri. Ieri, până la ora 16.00, în Capitală, au fost înregistrate la 581 de apeluri, 321 fiind urgenţe, din care 14 pentru căzuţi în stradă, 55 pentru lipotimii şi sincope şi trei pentru insolaţii.

Bărbatul adus marţi din Tulcea cu hipertermie şi intoxicaţie cu vapori de vopsea, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală a murit, ieri, ridicând astfel la cinci numărul victimelor făcute de caniculă.

Cum ne afectează canicula?

Cei mai expuşi la riscuri sunt copiii, bătrânii şi persoanele care prezintă insuficienţă cardiacă sau hipertensiune arterială. Temperaturile ridicate pot provoca dezechilibre ale organismului şi chiar şoc termic. Cele mai des întâlnite efecte sunt stări de oboseală, dureri musculare, slăbiciune, dureri de cap, vărsături, ameţeli, greaţă.

În cazuri extreme, pot apărea chiar şi tulburări ale funcţiei cognitive, halucinaţii, confuzie, dezorientare şi chiar comă.

Sfaturi de la medici

Ministerul Sănătăţii a reluat recomandările privind protejarea împotriva caniculei.

  • este recomandat consumul de lichide(între 1,5 - 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Trebuie să consumăm un pahar de apă la fiecare 15 - 20 de minute.
  • medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete, care conţin o cantitate mare de apă (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii)
  • Trebuie evitat alcoolul (inclusiv berea sau vinul) deoarece favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. De asemenea, este recomandată evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase).
  • pe parcursul zilei, este bine să facem duşuri calde. Dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura din exterior. 
  • trebuie evitată expunerea la soare în intrevalul 11.00-18.00. Dacă este absolut necesară, trebuie să avem o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
  • e bine să evităm activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc).
sursa :www.evz.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one