Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Un sofer din Ministerul Sanatatii castiga de trei ori mai mult decat un medic rezident

1 iunie 2010


Angajatii a doua ministere sunt remunerati anual cu aproape 5 mil. euro

Armata de 221 de angajati a minis trului Sanatatii Atilla Cseke este platita anual cu peste 2,1 milioane de euro net. Acest lucru in conditiile in care minis trul Cseke declara intr-un interviu pentru „Financiarul” ca „prioritare pen tru sistemul sanitar sunt blocarea scur gerilor financiare, dar si a reducerilor de costuri”. Matematica arata insa ca, potrivit fluturasului de salarii din luna aprilie a acestui an, Ministerul Sanatatii si-a rasplatit anga jatii (221) cu nu mai putin de 703.668 de lei.

Probabil ca de data aceasta Atilla Cseke va lua o atitudine serioasa in ceea ce priveste reducerea fondului de salarii din MS daca tinem cont ca raportat la simbria pe care o primeste lunar, ministrul este surclasat de secretarul general adjunct, Neagoe Adela Petrinia, al carei salariu net lunar este de „doar 9.739” de lei. In timp ce Atilla Cseke, pentru functia de ministru al Sanatatii, incaseaza lunar un venit net de 5.361 de lei, secretarul general Gheorghe Sarb se poate mandri cu o leafa de 7.693 de lei - venit net, iar secretarii de stat Adrian Streinu Cercel si Anton Irimie s-au multumit in luna aprilie cu doar 4.693 de lei.


Printre vedetele MS, la capitolul „merite deo­sebite salariale”, care din punctul de vedere al venitului net lunar il eclip seaza pe Atilla Cseke, se pot numara consilierul diplomatic (6.564 lei), doi directori generali (6.957 lei/respectiv 7.020 lei) sau alti directori pe diverse paliere de lucru (7.964 lei, 6.658 lei, 6.508 lei) si lista poate continua. Pe ultima treapta salariala, cu incasari nete lunare de 1.472 de lei, se afla un angajat cu functia de secretar personal (probabil al soferilor), in timp ce un curier personal (sofer) incaseaza un salariu net de 2.801 lei. Toate acestea in contextul in care guvernul a alocat Sanatatii doar 3,6% din PIB, MS dato reaza farmaciilor peste 400 de milioane de euro, spitalele se pra bu­sesc peste pacienti, iar prin noul con tract-cadru elaborat de Casa Nationala de Sanatate medicilor si pacientilor li s-a redus substantial din drepturi.
In MT, Radu Berceanu e in top
Veniturile salariale nete achitate celor 440 de angajati ai Ministerului Transporturilor au depasit 892.000 de lei, peste 223.000 de euro, ceea ce inseamna ca, la nivelul unui an, fondul de salarii al MT depaseste 2,6 milioane de euro. Spre deosebire de topul vede­telor salariale din cadrul Ministerului Sanatatii, la Transporturi salariul ministrului Radu Berceanu este depasit de un director, de un secretar de stat si de doi consilieri, dar numai cu 650 de lei, 270 de lei, respectiv 162 de lei, comparativ cu diferenta salariala de 4.378 de lei dintre secretarul general adjunct Petrinia si Atilla Cseke. La celalalt pol al salariilor din Ministerul Transporturilor se regasesc doua functii remunerate, surprinzator, cu mult sub salariul minim pe economie. Astfel, pentru prestatia unui consilier superior, MT a achitat in aprilie 101 lei, in timp ce pentru serviciile unui expert PR s-au scos din vistieria MT doar 144 de lei.

In cazul Metrorex, societate din subordinea MT, directorul societatii a avut in aprilie un salariu net de circa 4.700 de lei, in timp ce directorii din subordine au castigat peste 6.000 de lei. Cel mai bine platit a fost un sef de serviciu, cu un salariu de peste 7.000 de lei.

La Brasov, salarii duble in primaria PD-L, fata de CJ-ul PNL

Pe de alta parte, apropiatele dimi nuari ale salariilor in sectoarele buge tare au scos la lumina luxul bugetar in care se scalda anumite institutii ale ad mi nistratiei publice locale, in special in cadrul Primariei Brasov. Remuneratiile lunare ale salariatilor din administratia bra soveana reflecta, pe de o parte, bu na sta rea institutiilor exprimata prin bugetul anual (56 mil. lei alocate de guvernul Boc primariei fata de 36,4 mil. lei alocate CJ, ambele venituri din TVA), iar, pe de alta parte, sfera de influenta politica pentru fiecare dintre acestea, respectiv Primaria Brasov si Consiliul Judetean Brasov.

Spre exem plu, angajatii pri mariei, in special cei cu functii de conducere, au salarii nete mult mai mari decat omologii lor din CJ si datorita faptului ca primaria dispune, din 2008, de un buget urias, comparativ cu cel judetean. Mai mult, bugetarii-sefi ai pri mariei au avut grija sa-si dubleze ve niturile lunare ale familiilor si prin adjudecarea functiilor de conducere ale unor directii deconcentrate pentru con soartele lor.

Prin urmare, sotia lui Nicolae Paras chiv, secretarul primariei brasovene, este directorul economic al CJAS Brasov, cu un salariu de „numai” 7.800 de lei, iar sotia viceprimarului pedelist, Adrian Gabor, este sef de serviciu la Directia Fiscala Locala, cu un incredibil salariu net de aproape 8.000 de lei pe luna.

sursa :http://www.financiarul.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one