Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Un secret dezvaluit: Vedeti aici cum arata actionarii A&D Pharma, cel mai puternic grup farmaceutic din Romania

Ioana David
12.04.2010

Dragos Dinu, fostul CEO (director executiv) al grupului farmaceutic A&D Pharma, Roger de Bazelaire, fostul CFO (director financiar), si Vivian Diaconescu, fostul sef al diviziei de marketing & sales, au primit in 2008 exit bonusuri de 1,8 mil. euro, conform informatiilor publicate in raportul anual al celui mai mare grup farmaceutic din Romania.

Cea mai mare suma, de 0,7 mil. euro, a fost incasata de Roger de Bazelaire, in timp ce Dragos Dinu a primit 0,6 mil. euro, iar Vivian Diaconescu 0,4 mil. euro.
A&D Pharma este prima companie din Romania care publica exit bonusurile managerilor, in conditiile in care in general remuneratiile executivilor sunt un subiect tabu. In august 2008, Dragos Dinu si Roger de Bazelaire au renuntat la pozitiile detinute in cadrul companiei, in timp ce Vivian Diaconescu a plecat din companie in ianuarie 2009.

A&D Pharma, listata din 2006 pe piata principala a bursei de la Londra, a publicat si salariul directorului executiv Robert Po pescu, care a avut un castig brut de 0,4 mil. euro in 2009, aproape dublu fata de nivelul din 2008. Suma corespunde nivelului re muneratiei fixe stabilite pentru directorul executiv, dar poate fi indexata in functie de rezultatele inregistrate de companie.
A&D Pharma a publicat si remu neratiile membrilor consiliului director din care fac parte pe langa Robert Popescu, Walid Abboud (care a castigat 50.000 de euro), Ludovic Robert (40.000 de euro), Roberto Musneci (60.000 de euro), Michael Tetreault Schilling (60.000 de euro) si Roger Akoury (40.000 de euro). In raport nu sunt prezentate si salariile altor directori, insa se precizeaza ca in total grupul a platit salarii de 1,7 mil. euro euro in 2008.
Putinele informatii existente despre nivelul salariilor altor executivi romani au aparut in ultima perioada in momentul in care acestia au decis sa plece din mediul privat in companii sau institutii de stat si au publicat declaratii de avere. Astfel, Adrian Baicusi, fostul sef al Siemens, care a preluat functia de director general al Transelectrica, castiga 20.500 de euro lunar la Siemens, iar Alexandra Gatej, in prezent consilier prezidential, castiga 18.000 de euro pe luna in functia de CEO al Unilever Balcani.
Prima clinica detinuta de A&D Pharma, in aprilie
Anul acesta A&D Pharma a lansat o noua divizie, Anima Speciality Medical Services, prin care grupul ataca piata serviciilor medicale private. Deschiderea primei clinici sub acest brand este programata luna aceasta, potrivit informatiilor din raportul anual. Clinica este situata in Piata Victoriei, insa nu sunt disponibile si alte informatii.
"Anima este o noua divizie a grupului care asigura servicii medicale pentru clientii individuali, dar si corporatii. Cu timpul, aceasta divizie va contribui pozitiv la afacerile noastre", a spus Walid Abboud, presedintele A&D Pharma si unul dintre fondatorii companiei.
Este pentru prima data cand atat Abboud, cat si alti doi fondatori, Roger Akoury si Ludovic Robert, sunt prezentanti in raportul anual al companiei.
Anul trecut A&D Pharma a avut un profit net de 19 mil. euro dupa doi ani de pierderi, insa consiliul director a propus sa nu se acorde dividende. In acelasi timp, afacerile companiei au atins 514 mil. euro, cu 3% mai mult fata de 2008.
"In pofida mediului dificil de operare, A&D Pharma si-a consolidat pozitia si si-a majorat profitabilitatea", a mai spus Walid.
Schimbari de management, dar si schimbari de actionariat
Pachetul de control al A&D Pharma se afla inca in mainile fondatorilor prin intermediul a trei firme Sograno, Dream Catcher si Neelix Services, potrivit rapor tului anual. Fostii manageri ai grupului detin cumulat 5,24% din actiuni. Printre actionari nu mai figureaza firma Nezik Trading, controlata de fostul sef al diviziei de marketing & sales, Vivian Diaconescu.
De asemenea, potrivit raportului, JP Morgan Chase & Co detinea la 30 iulie 2009, 4,89% din actiuni, in timp ce Kairos Investment Management are alte 5,23% din actiuni.
Reprezentantii A&D Pharma nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru mai multe informatii.
Grupul opereaza in prezent prin trei divizii de business, Mediplus (de distributie clasica), Sensiblu (reteaua de farmacii) si o linie de marketing & sales. In cursul anului trecut compania a modificat structura de business intre diviziile principale, astfel ca divizia de Marketing & Sales are in sarcina doar promovarea unor produse si servicii, in timp ce distributia si achizitiile aferente au fost transferate catre divizia de distributie. Astfel, Mediplus a inregistrat in 2009 cele mai mari venituri, 380 mil. euro, in crestere cu 16,5%, in timp ce Marketing & Sales a inregistrat afaceri de 42,4 mil. euro, in scadere cu 57%.
La finalul lui 2009 compania a finalizat achizitia unor companii farmaceutice din regiune, cu activitati de import, marketing, vanzari si distributie, ceea ce ii asigura prezenta pe mai multe piete externe.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one