Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Think Outside the Box Peste 75% din carnea de pui din UE este contaminata cu bacteria Campylobacter

23 martie 2010

de TOTB
Marţi, 23 martie 2010, 15:15 Actualitate


Pui pregatiti pentru rotisor
Foto: Reuters
Un studiu realizat de Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentelor in ianuarie-decembrie 2008 arata ca trei sferturi din carcasele puilor pentru rotisat din toate cele 26 de state membre UE sunt contaminate cu bacteria Campylobacter, care cauzeaza toxinfectii alimentare grave. Aceasta este insotita si de bacateria Salmonella.

Citeste mai mult pe Think Outside the Box
sursa http://www.hotnews.ro/

In Uniunea Europeana, bacteriile Campylobacter si Salmonella sunt cele mai frecvente surse de infectie prezente in mancare, in special in carnea fripta. In 2008, cercetatorii Agentiei Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) au realizat un studiu in cadrul caruia au extras mostre din 10.132 de loturi de carne din 561 de abatoare din cele 26 de state membre UE. Au selectat zece pui din fiecare lot si au analizat continutul intestinului gros a in cautarea bacteriei Campylobacter, dupa care au verificat prezenta ei si a bacteriei Salmonella in pielea gatului si a pieptului.
Campylobacter a fost gasita in peste 75% din carcasele puilor din toate cele 26 de state membre. Doua treimi dintre ele erau contaminate cu tulpina Campylobacter jejuni si o treime cu Campylobacter coli, in rest fiind vorba de alte tulpine. Romania a inregistrat un procent de contaminare de 64,2%. Infectiile cu Campylobacter provoaca, in general, diaree inflamatorie, crampe, febra si dureri si atrag cu sine o rata ridicata de deces. In plus, o cercetare realizata in 2004 arata ca bacteria cu pricina are o rezistenta multipla la antibiotice.
In ceea ce priveste Salmonella, aceasta a fost intalnita in 22 dintre cele 26 de state membre, iar raspandirea ei a variat intre 0 si 26,6% , cu o medie de 15,7%. Ungaria a inregistrat procentul cel mai ridicat de contaminare – peste 85%, in timp ce al Romaniei a fost de 4,9% . Simptomele cele mai frecvente in cazul infectarii cu aceasta bacterie sunt greata, durerile abdominale, diareea si voma.
Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentelor sfatuieste ca gatirea minutioasa si igiena stricta din bucatarie poate preveni sau reduce riscurile impuse de carnea contaminata cu cele doua tipuri de bacterii.
sursa http://think.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one