Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Taxa pentru pacientii care vin la consult fara programare

18-martie-2010

Pacientii care vor sa fie consultati fara programare prealabila vor fi reprogramati sau vor fi vazuti de medicul de familie, dar contra unei taxe care va fi stabilita de doctor, informeaza Mediafax.

Potrivit declaratiei presedintelui Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihaila, fiecare medic de familie are obligatia sa afiseze toate tarifele pe care le percepe in cabinet. De asemenea, medicul de familie are posibilitatea sa stabileasca contributia pe care trebuie sa o achite pacientul care cere sa fie consultat fara programare.

"Eu cer 10 lei pentru pacientul care vine fara programare si solicita sa fie consultat. Fiecare coleg isi stabileste propriile tarife. Potrivit noului contract-cadru suntem obligati sa acordam pentru o consultatie 15 minute. De asemenea toate consultatile trebuie facute cu programare prealabila", a specificat aceasta.

Schimbarea sistemului de compensare care ar urma sa intre in vigoare din semestrul al doilea, nu va afecta calitatea ingrijirilor, intrucat pacientii care vor medicamente mai scumpe platesc diferenta de compensare.

“In schimb, au crescut foarte mult cheltuielile pe cabinet, motiv pentru care medicii de familie cer suplimentarea fondurilor alocate medicinei primare”, a adaugat prsedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Sursa: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one