Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Spitalele private britanice cauta medici romani pentru un salariu de 2.000 de lire pe saptamana

Spitalele private britanice cauta medici romani pentru un salariu de 2.000 de lire pe saptamana
14-feb-2010

Spitalele private din Marea Britanie cauta medici romani, oferind un salariu de aproximativ 2.000 de lire pe saptamana, program flexibil si asigurarea cazarii si a mesei, iar oferta va fi lansata sambata, in cadrul unei conferinte organizate de compania britanica NES Healthcare in Bucuresti, potrivit Newsin.

Potrivit repezentantilor NES Healthcare, in Marea Britanie exista aproximativ 230 de spitale private, in majoritatea fiind absolut necesara prezenta permanenta a

unui Resident Medical Officer (RMO) care sa asigure asistenta medicala clinica si de urgenta.

Printre sarcinile unui RMO se numara asigurarea urgentelor pe timpul noptii, internarea pacientilor, pregatirea pre-operatorie si ingrijirea post-operatorie. In afara salariului de aproximativ 2.000 de lire pe saptamana, angajatorul asigura cazarea si masa.

Slujba intr-un spital privat din Marea Britanie ofera flexibilitatea de a lucra una, doua sau trei saptamani pe luna, ceea ce inseamna ca medicul isi poate continua munca si in tara de origine, sustin compania de plasare. Un
alt avantaj il constituie perioada de contractare, care variaza de la sase luni la un an, fiind posibile contracte si pentru perioade mai scurte de timp.

Cerintele minime pentru doctori pentru a incepe munca in Anglia sunt doi ani de experienta clinica dupa terminarea facultatii si cunoasterea limbii engleze.

Tot in Capitala a fost organizat, in octombrie 2009, Targul de Cariere Medicale, la care medicii romani au putut aplica pentru posturi in Europa de Vest si din tarile nordice, unde salariile oferite variau intre 3.000 si 7.000 de euro pe luna.

Salariile mult mai mari decat cele din Romania reprezinta principalul motiv al exodului personalului medical in strainatate. In octombrie 2009, Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, de pilda, inregistra un deficit semnificativ de medici specialisti in anestezie, terapie intensiva, imagistica si dializa, dupa ce peste 60 de doctori au plecat, anul trecut, in strainatate, pentru lefuri mai mari, dupa cum a declarat, pentru NewsIn, directorul spitalului, dr. Mircea Beuran. "Numai din acest spital, in ultimii 10 ani, au plecat sute de doctori, din cauza salariilor mici", a mai spus Beuran.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one