Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Produsele organice, mai sanatoase?

3 mai 2010

Produsele organice sunt mai bune pentru sanatate, dar si pentru protectia planetei, caci nu se folosesc substante chimice in obtinerea acestora, mediul nu este poluat cu pesticide de exemplu si nu se folosesc conservanti. Foarte sensibili la pesticide, conservanti si alte substante toxice sunt copiii si femeile gravide carora le sunt recomandate cu precadere produsele organice.

Care este strategia de productie a alimentelor organice?

Fermierii organici folosesc metode speciale si aprobate pentru a evita consumul de pesticide, ingrasaminte, conservanti si alte substante nocive. Astfel:
- Folosesc soluri care nu contin substante chimice caci au fost curatate;
- Folosesc fertilizatroi naturali in locul ingrasamintelor, ca compost sau gunoi de grajd;
- Folosesc furaje organice pentru hranirea animalelor si pasarilor;
- Permit animalelor spatii suficiente pentru o dezvoltare intr-un mediu prielnic stilului de viata specific animalului respectiv;
- realizeaza rotatia frecventa a culturilor pentru a mentine insectele la distanta;
- nu folosesc hormoni sau alte substante artificiale sau tratamente antibiotice pentru animale.

Dieta organica

Consumul alimentelor organice reprezinta o optiune personala, insa acestea contin mai multe vitamine, mai multi antioxidanti, iar substantele chimice benefice pentru organism nu se afla doar in cantitati mai mari in aceste produse, ci calitatea lor este mai buna, in sensul ca sunt mai usor de absorbit si metabolizat de catre organism, facilitand digestia si imbunatatind metabolismul celular.

In afara avantajelor cu privire la sanatate si gustul mai bun pe care alimentele organice il au, exista si un aspect al protejarii planetei, un spirit ecologic ce ii determina pe unii consumatori sa pledeze pentru produsele organice. In felul acesta sunt constienti ca participa la ingrijirea si protejarea planetei si ca investesc in metode mai bune de trai.

Pretul crescut al acestor alimente are si avantajul ca ii determina pe majoritatea cumparatorilor sa consume mai putine alimente, astfel riscul excesului alimentar este mai redus in cazul consumatorilor organici. De asemenea restaurantele sau magazinele care furnizeaza preparate bio au un numar calculat de calorii, redus fata de echivalentul intr-un restaurant clasic, obligand astfel consumatorul sa manance echilibrat nu doar calitativ, ci si cantitativ.

Cum recunoastem produsele organice?

Normele de obtinere a produselor organice sunt foarte stricte si acestea trebuie aprobate de Ministerul Agriculturii. Odata aprobate, aceste produse sunt etichetate ca fiind “bio”. Nu orice produs este bio, de aceea termenii de “natural” sau “fara hormoni” ori “nemodificat genetic” nu sunt sinonime cu produsele organice. Se recomanda sa cititi intotdeauna eticheta produselor pe care le folositi pentru a fi constienti de continutul acestora, de modul de productie, dar si de termenul de valabilitate, continutul de calorii sau de grasimi.


Citeste si alte articole pe marginea subiectelor:

sanatate, bio, alimente bio, verde, produse organice, prosude bio, organic, dieta bio, alimentatie bio, alimente organice, dieta organica, ecologic, protectia mediului
sursa http://www.healthy.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one