Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Premiera: medicii au depistat cauza genetica a unei boli

de TOTB
Vineri, 12 martie 2010, 11:46 Actualitate


Laborator de cercetare
Foto: Reuters
Medicii americani au descoperit pentru prima oara cauza genetica a unei boli dupa ce au decodificat in intregime genomul unui pacient, progres ce ar putea atrage cu sine consecinte enorme.

Mai putin de 10 oameni din intreaga lume au platit pana acum foarte multi bani pentru a le fi decodificate genoamele in cautarea unor boli, scrie The Independent, operatiune care in majoritatea cazurilor a fost doar de exercitiu pentru oamenii de stiinta. Medicii texani au depistat insa in premiera cauza genetica a unei afectiuni rare, reusita ce poate genera consecinte cu dus si intors: a afla din timp de riscul dezvoltarii unor boli poate preveni aparitia acestora, dar si conduce la o viata intreaga de neliniste in privinta lor.
Noua descoperire a risipit un mister vechi de 20 de ani pentru pacientul James Lupski care, in calitate de vicepresedinte al departamentului de genetica moleculara de la Colegiul de Medicina Baylor din Houston, Texas, a fost unul dintre liderii cercetarii.
Lupski a mostenit de la parinti o afectiune rara a nervilor din brate si picioare, denumita sindromul „Charcot-Marie-Tooth”, cu care traieste de 40 de ani. In 1991, impreuna cu echipa de cercetare pe care o conducea, omul de stiinta a identificat prima mutatie genetica ce a dus la aparitia bolii, la care s-au adaugat intre timp inca 40 de gene identificate de alti cercetatori. Nici una dintre ele nu era legata insa de forma de care suferea Lupsky.
Pentru a-l ajuta in cautarile sale, cercetatorul Richard Gibbs, director al Human Genome Sequencing Centre din Houston, s-a oferit sa-i decodifice genomul. Asa au fost descoperite doua noi mutatii genetice, cele ale genei SH3TC2, care au cauzat aparitia afectiunii la James Lupski.
„Este prima oara cand am incercat sa identificam genele [din spatele] unor boli pe aceasta cale. In momentul de fata cunoastem rolul pentru doar 5 pana la 10% din cele circa 25.000 de gene care alcatuiesc genomul uman”, spune Lupski, care prevede o noua era a diagnosticarii.
Pana nu demult, un om trebuia sa plateasca foarte multi bani pentru a-i fi decodificat genomul si a-si afla predispozia la anumite boli, scrie publicatia britanica. De exemplu, pe laureatul Nobel James Watson, care a contribuit la descoperirea structurii de spirala dubla a ADN-ului, l-a costat 1 milion de dolari in 2008. Preturile au scazut mult de atunci. Cel pentru decodificarea genomului lui Lupski a fost de 50.000 de dolari. Iar reducerile vor continua.
Cu toate acestea, noua descoperire ridica intrebari de ordin etic. Una dintre ele este cum ar trebui prezentat pacientilor riscul dezvoltarii unor boli si care ar fi implicatiile in domeniul asigurarilor si pe piata muncii. In plus, daca unele boli pot fi evitate printr-un astfel de procedeu, altele, precum afectiunea neurodegenerativa Huntington, raman inca fara leac.
Alertarea oamenilor afectati de gena care cauzeaza aceasta boala le poate oferi pacientilor un motiv de ingrijorare pentru toata viata. Daca unii prefera sa stie, altii aleg sa traiasca in ignoranta.
sursa http://think.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one