Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

„Poliţia” pensiilor pe caz de boală va verifica 2.000 de dosare pe zi

8 iunie 2010

Autor: Oana Crăciun

În maximum un an, românii care primesc acum o pensie de invaliditate fără a fi cu adevărat bolnavi vor fi trimişi la muncă şi, mai mult, vor fi obligaţi să returneze statului toţi banii pe care i-au primit până acum.

Sursa: MEDIAFAXAstfel, cei peste 900.000 de pensionaţi pe caz de boală vor fi verificaţi de „poliţia” pensiilor, adică de medicii specialişti din centrele locale de expertiză medicală. Aşa a decis executivul, care, ieri, a acceptat un amendament la proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul pensiilor, prin care s-a redus de la trei la un an termenul-limită pentru descoperirea pensionarilor ilegali.Supraaglomerare în centrele locale

Prin urmare, un calcul simplu arată că, la nivel naţional, centrele de evaluare ar trebui să ia la bani mărunţi aproape 2.000 de pensionari pe zi. Asta, excluzându- i pe pensionarii bolnavi ale căror dosare nu mai pot fi revizuite, potrivit legii (au o invaliditate ireversibilă sau mai au cel mult cinci ani până la vârsta stan dard de pensionare).

Pe de altă parte, autorităţile nu au mai aşteptat apariţia acestei legi pentru a începe verificările în ţară, un astfel de program fiind demarat de Casa Naţională de Pensii de anul trecut, după ce au apărut cazuri flagrante în mai multe judeţe. Acestea au dat naştere şi câtorva estimări privind am ploarea fenomenului din partea reprezentanţilor executivului.

Astfel, în timp ce ministrul muncii, Mihai Şeitan, declara, în urmă cu câteva luni, că ar fi vorba de aproape 225.000 de persoane care primesc pensii ilegal, consilierul premierului, Andreea Paul- Vass, a susţinut, săptămâna trecută, că ar putea fi vorba chiar de 350.000 de „ilegali”. Asta, în condiţiile în care, din 2001 până anul acesta, numărul pensionarilor de invaliditate a crescut cu aproape 50%, de la 600.000 la 900.000.

Vin şi recalculările

„Reforma” sistemului de pensii prevede şi recalcularea celor aproape 200.000 de pensii speciale, în perioada următoare.

Astfel, pensiile „de lux”, încasate de aproximativ 8.400 de români, vor fi revizuite în prima lună de la intrarea în vigoare a legii asumate de executiv. Restul, adică pensiile din sistemul de apărare şi siguranţă naţională, ar urma să fie recalculate în cinci luni.

„Pensiile de invaliditate vor fi verificate într-un interval de un an şi nu de trei ani, aşa cum era prevăzut în proiectul de lege.“,
EMIL BOC, premierul României

sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one