Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Petiţia pentru tratamente în străinătate, pe masa lui Boc

Petiţia pentru tratamente în străinătate, pe masa lui Boc


Geta Roman
Marţi, 16 Martie 2010
CAMPANIE EVZ. Dosarul cu miile de semnături prin care cerem schimbarea regulilor discriminatorii după care Ministerul Sănătăţii aprobă tratamentele în afara ţării a fost depus ieri la guvern.

Miile de semnături strânse de petiţia lan sată de „Evenimentul zilei” pentru schimbarea regulilor după care românii sunt trataţi în afara ţării au ajuns ieri la guvern. Asta după ce ministrul sănătăţii a refuzat să ne primească pentru a i le înmâna personal. „Petiţia a ajuns la cabinetul premierului, care o va analiza”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ioana Muntean.

Semnături însoţite de comentarii

„În lipsa unei reacţii clare şi ferme din partea Ministerului Sănătăţii, vă cerem sprijinul pentru schimbarea legilor în baza cărora românii beneficiază de tratament în afara ţării (este vorba de Ordinul 50 din 2004), prin fonduri acordate de Ministerul Sănătăţii”, a fost mesajul care a ajuns la cabinetul primului-ministru.

Petiţia pe care am lansat-o acum mai puţin de două săptămâni a strâns aproape 3.000 de semnături venite on-line şi alte câteva zeci prin poştă.

La semnăturile transmise on-line, mulţi au simţit nevoia să adauge şi mesaje sau să-şi relateze experienţele personale. „Multi pacienţi care au nevoie de un transplant de măduvă mor înaintea găsirii donatorului şi asta pentru că procedurile durează mult prea mult. Cumnata mea nu a reuşit să mai ajungă în Israel, şi din ianuarie ea nu mai este printre noi, deşi trebuia să plece la clinica din Ierusalim chiar în săptămâna aceea. Urgentaţi procedurile şi salvaţi vieţi”, este mesajul semnat de Carmen, pe actul depus la guvern.

Diac Marinela Vera spune că e de acord cu această petiţie, „în condiţiile în care în România se întâmplă să ne facem analize pe banii noştri, iar dragii de specialişti să fie în imposibilitatea de a pune un diagnostic. Ce să facem, să mergem din doctor în doctor poate găsim unul care ştie ceva de boala noastră?”

„Sistemul să-şi recunoasă neputinţa şi să dea o şansă”

„Dacă la noi în ţară nu există nici tratamente şi nici medici specialişti pentru afecţiunile grave care pun în pericol viaţa unor copii sau adulţi, atunci sistemul românesc de sănătate trebuie să-şi recunoască neputinţa şi să le dea acestor oameni o altă şansă”, este de părere Izabela Epurescu, în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti.

Nemulţumirea semnatarilor e cu atât mai mare cu cât atunci când persoane publice au nevoie de tratament ajung foarte repede în străinătate.

„Sunt convins că, dacă s-ar face un referendum, majoritatea românilor ar fi de acord ca persoanele aflate în suferinţă şi pentru recuperarea cărora există şanse să beneficieze de tratament în străinătate plătit din bani publici”, spune Cretan Constantin, în vârstă de 52 de ani, din Capitală.

„O uriaşă ruletă rusească”

Criteriile discriminatorii de selecţie e unul dintre motivele principale de nemulţumire. „Dacă un om de peste 60 de ani nu primeşte puncte, înseamnă că statul român nu merită absolut nimic de la nici unul din locuitorii plătitori de impozite. În sistemul sanitar intră sume uriaşe de bani care trebuie să fie folosiţi DOAR pentru sănătatea celor mulţi. Şi încă ceva, nu poţi să faci licitaţii cu sănătatea oamenilor. Sau transformăm România într-o uriaşă ruletă rusească”, se întreabă Traian Pasali, în vârstă de 53 de ani, din Constanţa.

"Criteriile enumerate ca facând parte din legislaţia actuală amintesc de nazism. O fi cumva opera lor?“
ANDREI LINU, semnatar al petiţiei lansate de „Evenimentul zilei”

REACŢIA MINISTERULUI

Dosar aprobat după ce a apărut în EVZ

Iuliana Boşescu, femeia de 36 de ani din Lugoj, care aştepta să i se aprobe un dosar pentru a fi tratată în afara ţării din februarie 2009, a primit în sfârşit un răspuns pozitiv de la Ministerul Sănătăţii (MS). După cum vă relatam săptămâna trecută în „Evenimentul zilei”, femeia era pe punctul de a paraliza după mai multe operaţii nereuşite la coloana vertebrală.

„Vă mulţumesc din suflet pentru ajutor. Am fost anunţată de Direcţia de Sănătate Publică Timiş că pot pleca la tratament în străinătate deoarece MS mi-a aprobat prima tranşă din banii necesari. Aceştia o să intre în contul DSP săptămâna aceasta şi vor fi transferaţi la clinica din Ungaria, unde am fost acceptată la tratament”, ne-a povestit, ieri, emoţionată Iuliana.

Petiţie pentru românii care au nevoie de tratamente în străinătate!

„Evenimentul zilei” a iniţiat o petiţie pentru a schimba soarta românilor care au nevoie de tratamente în străinătate. Unii mor înainte de a le primi, alţii la scurt timp după ce ajung să beneficieze de ele.

Două prevederi legislative ar trebui schimbate urgent:
1. Discriminarea (aprobarea unui dosar se face în funcţie de vârsta bolnavului, vechimea dosarului şi preţul tratramentului);

2. Obligativitatea de a identifica trei clinici dintre care Ministerul Sănătăţii să o aleagă pe cea mai ieftină, ca la licitaţie (procedură greoaie, care conduce la întârzieri, uneori fatale).
„Evenimentul zilei” cere Ministerului Sănătăţii să renunţe la aceste prevederi legislative care condamnă la moarte mulţi români cu boli grave!

Pentru a semna accesaţi petiţia online sau decupaţi talonul din ediţia tipărită şi trimiteţi-l la adresa Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sector 2 Bucureşti, cu menţiunea Evenimentul zilei, campania "Birocraţia care ucide". Petiţia va fi depusă şi la Consiliul pentru Combaterea Discriminării.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one