Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Peste 9 milioane de romani nu vor fi afectati de coplata serviciilor medicale

26 martie 2010

Circa 9,4 milioane de romani nu vor fi afectati de coplata serviciilor medicale, care ar urma sa fie introdusa de la 1 iulie, a declarat, vineri, secretarul de stat Cristian Irimie, la dezbaterea organizata de Ministerul Sanatatii pe marginea proiectului de act normativ.

Categoria celor care nu vor plati in plus la medic sau la spital include bolnavii cronici, pacientii cu urgente medicale sau chirurgicale, pensionarii cu sub 700 de lei pe luna, somerii, gravidele (inclusiv la nastere), persoanele persecutate politic inainte de 1990, persoanele fara venituri, copiii si tinerii care sunt inca la scoala (chiar daca depasesc varsta de 18 ani) si studentii pana in 26 de ani.

Contributia personala a cetatenilor, ca urmare a introducerii sistemului de coplata, va fi de cel mult 600 de lei pe an, suma care ar putea fi deductibila fiscal pentru persoanele juridice, din impozitul platit pentru angajat, potrivit lui Irimie.

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii a mai explicat ca pacientul va trebui sa pastreze tichetele de sanatate pe care le va primi dupa ce achita un serviciu medical, urmand sa le duca la Casa de Asigurari de Sanatate si sa primeasca o hartie in baza careia, la atingerea sumei de 600 de lei, va fi scutit apoi de orice plata.

Reprezentantii organizatiilor de pacienti au sugerat ca aceasta procedura risca sa duca la cozi si sa sporeasca birocratia.

Prezenti si ei la dezbatere, unii medici au solicitat definirea clara a urgentelor ce ar urma sa fie exceptate de la coplata, precum si stabilirea celor care decid daca un anumit caz se incadreaza sau nu in aceasta categorie.

Coplata va reprezenta contributia personala la plata serviciilor medicale, a medicamentelor si dispozitivelor, in momentul utilizarii efective a acestora. Mecanismul de coplata va aduce, potrivit reprezentantilor ministerului, beneficii printre care cresterea accesului la asistenta medicala la nivelul adecvat, cresterea eficientei la nivelul sistemului de sanatate, monitorizarea si transparenta cheltuielilor, optiuni pentru reducerea efortului financiar al contribuabilului si venituri suplimentare pentru unitatile medicale.

Sistemul de coplata se va aplica in medicina primara, la medicul de familie, la medicul specialist si in spitale, insa nu si pentru asistenta medicala de urgenta. Pentru contributia personala a serviciului medical, pacientului i se va elibera un document numit tichet moderator pentru sanatate, prin care se face dovada realizarii actului medical si a platii acestuia.

Coplata pentru consultatiile medicului de familie aferente serviciilor care nu sunt incluse in capitatie sau care sunt platite separat va fi cinci lei, iar pentru o zi de spitalizare, de 10 lei. Pentru analizele de laborator, coplata va fi de un leu pentru fiecare test efectuat.

"La stabilirea preturilor pentru tichetele de sanatate au fost luate in considerare valori din tari care au avut un parcurs similar Romaniei si care au introdus mecanisme de plata suplimentara a serviciilor medicale, ca de exemplu Estonia, Croatia. De asemenea, in definirea sistemului a fost urmat exemplul unor tari din Europa de Vest care au o experienta consistenta in gestionarea contributiilor suplimentare", subliniaza ministerul.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one