Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

O nouă strategie terapeutică pentru bolnavii de diabet

29 martie 2010

Cercetătorii americani de la Spitalul de Pediatrie din Boston au identificat o nouă metodă de tratare a diabetului de tip II, prin modificarea mecanismului de funcţionare a celulelor atunci când bolnavul devine obez. Prin activarea artificială a circuitului celular, oamenii de ştiinţă au fost capabili să normalizeze nivelul sanguin al glucozei în cazul cobailor cu diabet şi obezitate severă - este concluzia unui studiu publicat în revista „Nature Medicine".

Epidemiologii ştiau până acum că obezitatea contribuie la declanşarea diabetului de tip II. Dr Umut Ozcan a prezentat faptul, în cazul şoarecilor de laborator obezi, activitatea reticulului endoplasmatic (un sistem de membrane pe care sunt aşezaţi ribozomii, care conţin ARN, proteine, cantităţi mici de apă şi diferiţi ioni metalici) este dereglată, având ca efect direct supresia răspunsului organismului la insulină. Totodată, cercetătorii au demonstrat că o proteină de legătură, denumită XBP-1, este inactivă în cazul obezităţii, pentru că nu reuşeşte să interacţioneze cu un fragment proteic denumit p85, care mediază efectul insulinei prin scăderea nivelurilor glicemiei.

"Am descoperit că, în condiţii de obezitate, XBP1 nu poate ajunge la nucleul celular din cauza unui defect sever de sinteză la nivelul proteinelor chaperone" - susţine dr Ozcan, care a explicat că, prin creşterea nivelului fragmentului proteic p85 în ficatul pacientului obez, se produce o creştere semnificativă a activităţii proteinei XBP1, concomitent cu îmbunătăţirea toleranţei la glucoză şi reducerea nivelului glicemiei în sânge.

Diabetul predispune la dezvoltarea microangiopatiei generalizate cu consecinţe clinice care afectează rinichii, ochii şi nervii. Prototipul de pacient cu diabet zaharat tip II îl reprezintă un pacient obez, adult, cu hipertensiune arterială şi dislipidemic (grăsimi crescute în sânge). Prezenţa obezităţii determină o rezistentă la acţiunea insulinei, crescând riscul de apariţie a diabetului. Relaţia dintre obezitate şi diabet este bidirecţională, astfel încât un pacient diagnosticat cu diabet poate câştiga în greutate dacă nu este bine tratat.

Diabetul necontrolat zilnic, poate duce la complicaţii cronice cu consecinţe grave ca: amputaţii, orbire, dializă şi chiar moarte subită prin infarct miocardic. Lipsa de informare şi mai ales de avertizare a pacienţilor, îndeosebi cei cu diabet zaharat non-insulino-dependent, poate să ducă la complicaţii şi cheltuieli medicale suplimentare.
sursa http://www.romanialibera.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one