Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ministrul Sanatatii promite descentralizare pana la 1 iunie

26 aprilie 2010

Descentralizarea in Sanatate este pe cale sa se infaptuiasca, dupa ce ani de zile doar s-a vorbit pe aceasta tema, a declarat ministrul Sanatatii, Attila Cseke, precizand ca pana in iunie aceasta ar putea fi finalizata.

"De ani de zile tot auzim de descentralizarea din Sanatate, predecesorii mei au vorbit despre acest lucru. Multi au vorbit, putin s-a facut. A venit momentul sa nu vorbim doar. De 10 zile a aparut acest pachet de reforma, multi incep sa creada ca va exista aceasta reforma (...)."

"Avem un sistem cu doua capete in sanatate: imobilele la administratiile publice, dar conducerea e numita de ministru, 435 de manageri numiti sau revocati. Eu cred ca acest sistem nu a fost eficient, nu va fi nici in viitor. Nu exista ministru, oricat de activ ar fi, care sa poata controla si monitoriza 435 de spitale", a spus Cseke Attila, aflat intr-o vizita la Targu Mures.

Acesta a aratat ca administratiile publice ar trebui sa aiba sarcina numirii si revocarii conducerii spitalelor si aici intervine principiul subsidiaritatii, in sensul ca decizia trebuie adusa cat mai aproape de oameni.

"Orice decizie comporta si o raspundere. Cu cat controlam o institutie mai de aproape, cu atat mai mult credem ca e a noastra. Pasii sunt foarte importanti pentru noi. Aici se face transfer de puteri decizionale, dar statul face acest transfer de competente, dar nu face totul ca sistemul sa fie predat eficient. (...) Efectivul din conducerile spitalelor va scadea numeric si exista discrepante intre spitale", a subliniat ministrul Sanatatii.

Attila Cseke a mai mentionat ca pana la 1 iunie descentralizarea sistemului sanitar din Romania va fi facuta.

"Pot sa va spun ca ministrul Sanatatii nu va fi simpatic in Romania in urmatorii 50 de ani, oricare va fi el. Sistemul sanitar romanesc are nevoie de mai mult, incercam sa facem mai mult, dar evident ca sunt si probleme destul de multe pentru care un ministru nu poate fi simpatic."

"Cred ca ceea ce am vorbit despre descentralizare, din ianuarie pana acum, se va materializa, si de 10 zile de cand este pe site acest pachet legislativ cred ca tot mai multi oameni si din sistem si de la nivelul autoritatile locale au inceput sa creada ca nu numai vorbim, ci si facem. (...) Acum avem un pachet pe care putem sa discutam, putem sa avem opinii, dar este un punct de pornire si pana la 1 iunie descentralizarea va fi facuta", a conchis Attila Cseke.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one