Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Medicii de familie si reprezentantii Ministerului Sanatatii reiau marti discutiile

6 aprilie 2010

Reprezentantii medicilor de familie si cei ai Ministerului Sanatatii se vor intalni, marti, pentru a discuta contractul cadru pe 2010, dupa ce de la 1 aprilie a fost sistata eliberarea de retete compensate si nu au mai fost semnate concedii medicale.

Medicii de familie nu au mai eliberat retete compensate deoarece pe 31 martie le-au expirat contractele cu CNAS.

"Din ce am inteles, contractul cadru pentru 2010 este la Monitorul Oficial pentru a fi publicat, dar normele metodologice vor fi publicate fara ca noi sa fi fost consultati. Aceste norme ne articuleaza drastic motiv pentru care ne vor aduce in stare de faliment. De azi (joi, n.r.) nu dam bilete de trimitere, nici retete compensate, nici concedii medicale, pentru ca ni se pot imputa", a declarat, joi, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, dr. Doina Mihaila.

Vineri, reprezentantii medicilor de familie si cei ai Ministerului Sanatatii s-au intalnit pentru a discuta aceste probleme, dar nu s-a rezolvat nimic. "Discutiile incepute astazi (vineri - n.r.) la sediul Ministerului Sanatatii vor continua marti in formula tripartita, respectiv reprezentanti ai medicilor de familie, ai ministerului si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Problemele noastre raman aceleasi si vizeaza in principal faptul ca in contractul cadru apar, in pondere de trei sferturi, obligatii, sanctiuni si penalitati impotriva medicilor de familie", a declarat, dupa discutiile de vineri, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, dr. Doina Mihaila.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a spus la randul sau ca intelege problemele medicilor de familie, insa se gandeste, in egala masura, la pacientii care "nu pot ramane fara retete compensate si gratuite".

Potrivit Doinei Mihaila, medicii de familie au aflat miercuri, "pe surse", ceea ce li se pregateste. "Suntem dispusi sa stam oricat, cat e nevoie, de data aceasta, pentru ca pana acum noi am cedat. Ne afecteaza inclusiv pe noi, pentru ca nu ne mai luam bani in perioada asta", a mai spus Mihaila.

Ministerul Sanatatii considera actiunile medicilor de familie, care refuza sa semneze noul contract cadru, sunt nejustificate, si atrage atentia ca refuzul de a prescrie retete compensate si gratuite va aduce bolnavilor mari prejudicii. Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, le-a atras atentia medicilor ca nu este corect ceea ce fac si ca nu va permite ca pacientii sa sufere din cauza lipsei de comunicare sau de intelegere dintre institutii si furnizorii de servicii medicale.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, a declarat joi ca sumele acordate in 2010 medicinei de familie sunt similare celor din 2009 si ca nu intelege de ce medicii au anuntat ca nu mai elibereaza retete compensate si gratuite, concedii medicale si bilete de trimitere.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one