Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Medicamentele pentru bolnavii de cancer vor fi eliberate prin farmaciile cu circuit inchis

24 martie 2010


Okazii.ro
Medicamentele necesare tratamentului bolnavilor cu afectiuni oncologice inscrisi in Programul national de oncologie vor fi eliberate, de la 1 iulie, doar prin farmaciile cu circuit inchis apartinand unitatilor sanitare in care se deruleaza programul, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii.

Potrivit proiectului de Hotarare de Guvern privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anul 2010 publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii spre dezbatere publica, masura de a elibera medicamentele pentru bolnavii de cancer in farmaciile cu circuit inchis este necesara pentru eficientizarea utilizarii fondurilor publice.

Proiectul mai prevede includerea unor noi subprograme in structura programelor de sanatate de evaluare, profilactice si cu scop curativ finantate din bugetul Ministerului Sanatatii. Subprogramele propuse in proiect sunt cel de tratament al bolnavilor cu tuberculoza, cel de de tratament invaziv al infarctului miocardic acut si cel de monitorizare activa a terapiilor specifice oncologice. Va fi inclus de asemenea si programul de transplant de celule stem hematopoietice periferice si centrale.

Potrivit proiectului aflat in dezbatere publica pana pe 21 aprilie, programul national de sanatate a femeii si copilului va fi extins, in sensul introducerii in structura acestuia a unor noi interventii de sanatate - promovarea alimentatiei sanatoase si prevenirea obezitatii la copil, asigurarea sanatatii orale a copiilor si scoala mamei.

Proiectul prevede si prelungirea pana la sfarsitul anului 2010, prin acte aditionale, a valabilitatii contractelor de comodat incheiate intre Directiile de sanatate publica si cabinetele medicilor de familie privind atribuirea in folosinta gratuita a tehnicii de calcul si a programelor informatice, astfel incat acestea sa poata fi folosite in continuare pentru monitorizarea beneficiarilor programelor de sanatate si pentru derularea unor programe nationale de sanatate la nivelul cabinetelor de medicina de familie.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one