Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Medicamentele de ultimă generaţie nu vor mai fi gratuite

19 mai 2010

Autor: Geta Roman
O nouă modalitate de calcul a preţului la medicamente intră în vigoare de la 1 iulie: vor fi compensate aproape de 100% cele mai folosite pastile, iar cele scumpe - foarte puţin.

De la 1 iulie 2010, cel mai probabil, actualul sistem de calcul al preţurilor la medicamente va fi schimbat, inclusiv la produse care se dau prin programele naţionale (pentru cancer, de exemplu).

Modelul propus, folosit în Olanda sau Spania, presupune o nouă modalitate de a stabili preţul de referinţă, pe categorii de medicamente care au acelaşi efect. La produsele cel mai folosite de asiguraţi compensarea va fi aproape de sută la sută, iar la cele abia intrate pe piaţă, care au preţuri mari, va fi aproape de zero.

Experţii în industria farmaceutică spun că acest sistem e viabil în ţări care alocă mult mai mulţi bani pentru medicamente, iar măsura nu e suficientă pentru a face economii semnificative.

Compensare maximă pentru pastile între 35 şi 74 de lei

„Nu se va schimba lista de compensate, se umblă la modul de stabilire a preţului de referinţă a medicamentelor şi se foloseşte o modalitate de calcul utilizată de mulţi ani în Olanda, Spania. Aceasta presupune gruparea medicamentelor pe categorii, spre exemplu, pentru stomac, ficat”, detaliează experţi care lucrează la realizarea noului sistem în comisia de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Produsele cel mai utilizate vor fi acoperite aproape de sută la sută, iar cele puţin folosite sau de ultimă generaţie - mult mai puţin. „Spre exemplu, compensăm mult eşalonul de mijloc al medicamentelor, între 35 şi 74 de lei, iar cele care costă 90-100 de lei, care sunt mai noi, dar la care efectul nu justifică costul, mult mai puţin”, explică specialiştii.

Produsele de ultimă generaţie, abia intrate pe piaţă, la care efectele nu se cunosc foarte bine şi sunt foarte scumpe, vor fi foarte puţin compensate. „Urmărim şi îmbunătăţirea capacităţii de control privind prescrierea unor medicamente foarte scumpe şi pentru care nu există o evidenţă clară”, susţin oficialii CNAS.

Experţii spun că statisticile arată o creştere foarte mare a prescripţiilor de medicamente scumpe, fără ca numărul de bolnavi trataţi să crească.

„Vor suferi cei care vor să rămână pe un anumit produs”

Analiştii din industria farmaceutică cred că măsurile pe care CNAS vrea să le ia nu sunt suficiente pentru a controla pierderile din sistem. „Se trece de la prescripţia pe substanţă activă la cea pe grupe terapeutice. E direcţia spre care se mută multe sisteme de asigurări din Vest, însă presupune o contribuţie sub stanţială din partea celor care vor să rămână pe un anumit produs, mai scump”, spune Dragoş Dinu, partener al firmei de consultanţă în industria farmaceutică Link Resource.

El crede că România alocă prea puţini bani pentru medicamente pentru a introduce acest sistem: „În alte ţări, s-a ajuns după mulţi ani de exerciţiu aici şi controlând foarte bine prescripţia, ori noi suntem total deficitari la controlul prescrip ţiilor (se întâmplă ace eaşi proveste ca la concediile medicale)”.

„Până nu se ia o decizie şi în ceea ce priveşte controlul prescripţiilor, orice sistem s-ar aplica este incomplet.“
DRAGOŞ DINU, expert în industria farmaceutică

RAPORT

Vânzări mari la medicamente anticancer

Vânzările de medicamente au crescut în primul trimestru cu 17,6%, la 2,34 miliarde lei, faţă de ianuarie-martie 2009, potrivit datelor companiei de studii de piaţă Cegedim, prezentate astăzi.
Medicamentele cardiovasculare au continuat să înregistreze cele mai mari vânzări în România, în aprilie 2009-martie 2010, de 1,57 miliarde lei, în creştere cu 5,8% faţă de intervalul similar din 2008/2009.
Produsele antineoplazice şi imunomodulatoare au vânzări în creştere de 1,32 miliarde lei (+ 54,2%), dar şi cele pentru tub digestiv şi metabolism, cu 1,17 miliarde lei (+12,9%).
S-au vândut peste 100 de milioane de cutii de medicamente pentru boli cardiovasulcare şi 2,8 milioane de cutii pentru boli neoplazice sau imunomodulatoare.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one