Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Laboratorul de Gripă al Institutului "Cantacuzino", modernizat

27 mai 2010

Laboratorul Naţional de Gripă din cadrul Institutului "Cantacuzino" va fi modernizat, astfel încât să ajungă la cel mai ridicat nivel de securitate, valoarea proiectului fiind de 1,9 milioane de euro, din care 84% vor fi fonduri de la BIRD, iar restul de la Ministerul Sănătăţii.

Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Modernizare Laborator de Nivel de Biosecuritate III" în Pavilionul E la sediul central al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a fost aprobată de Guvern, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.
Valoarea proiectului de investiţie este de 1.918.298 de euro, din care BIRD va asigura finanţarea pentru 84% din costul total, adică 1.611.000 de euro, iar Ministerul Sănătăţii va asigura co-finanţarea pentru suma de 307.298 de euro.
Laboratorul cu nivel de biosecuritate III este unitatea cu înalt nivel de securitate în care se testează agenţi infecţioşi care ar putea provoca boli grave sau cu potenţial letal.
Într-un astfel de laborator se cercetează şi se testează obţinerea formulelor de vaccin împotriva virusurilor gripale aviare, cu potenţial înalt patogen/pandemic etc., se fac izolări şi caracterizări de virusuri, teste de sensibitate la antivirale, testarea unor agenţi patogeni folosiţi în bioagresiune etc.
Pentru modernizarea laboratorului de gripă de la Institutul Cantacuzino sunt necesare modificări de compartimentare în clădirea unde laboratorul va funcţiona, dotări speciale cum ar fi centrala de tratare a aerului cu înlăturarea riscului de contaminare a aerului, sistem special de colectare a fluidului, instalaţie de canalizare nouă separată, echipamente pentru decontaminare, dotare cu senzori de control, de presiune, de temperatură etc, arată Ministerul Sănătăţii.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one