Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul reduce 9.000 de paturi din spitale, limiteaza numarul directorilor

3 iunie 2010

Guvernul va transfera, de la 1 iulie, 373 de spitale in administrarea autoritatilor locale, in paralel cu reducerea a 9.200 de paturi in spitale si taierea a 577 posturi de directori, a anuntat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Potrivit unei ordonante de urgenta spitalele au fost transferate exclusiv in administrarea autoritatilor publice locale proprietare ale imobilului, "fara a tine cont de culoarea politica a primarului sau a presedintelui consiliului judetean", a declarat ministrul Sanatatii.

Astfel un spital va avea maximum trei directori, masura care corecteaza modelul actual de administrare care permite chiar existenta a zece posturi de directori. Spitalele vor fi transferate autoritatilor locale in conditiile in care statul va plati arierateleacumulate pana la 31 martie 2010, in valoare de 673,9 milioane lei, a promis ministrul.

Totusi ministerul si va mentine in subordine un numar de 62 institute nationale, unitati sanitare de interes de national si spitale de urgenta importante la nivel regional.

In cazul celor 373 de spitale transeferate managerul spitalului va fi numit printr-un concurs organizat de consiliul de administratie, in care reprezentantii autoritatilor locale vor fi majoritari, si va fi obligat sa raporteze lunar executia bugetara.

Masura va reduce si fondul de salarii din bugetul unui spital transferat. "Am reglementat fara echivoc procentul de cheltuieli salariale din bugetul spitalului, care va fi de maxim 70%, inclusiv pentru spitalele care raman ale statului", a explicat ministrul Sanatatii.

Finantarea din banii bugetului de stat a achitionarii de echipamente intraspitalicesti va fi conditionata de existenta unei cofinantari din partea autoritatilor publice locale.

Aproximativ 60% dintre spitale au primit deja noile structuri organzatorice, iar pana la sfarsitul saptamanii va fi finalizata reducerea numarului de paturi din spitale, a mai precizat ministrul.
sursa :http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one