Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul a stabilit un nou mecanism de calculare a pretului medicamentelor

1 aprilie 2010
Astazi, ora 11:26
Ioana Vlad
Guvernul a aprobat contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pe anul 2010, potrivit declaratiilor ministrului sanatatii, Cseke Atilla, la finalul sedintei Executivului. Astfel, de la 1 iulie, pretul medicamentelor se va calcula dupa o noua metoda care, insa, nu va influenta pretul medicamentelor.

„Prin contractul-cadru urmarim utilizarea eficienta a fondurilor aprobate cu destinatia de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale, precum si imbunatatirea accesului asiguratilor la aceste servicii si intarirea disciplinei contractuale”, a afirmat ministrul sanatatii.

Potrivit noilor reglementari, specialistii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au gandit un nou sistem de compensare a medicamentelor.

„De la 1 iulie 2010, pe baza unei analize complexe pe care o va efectua o comisie de specialisti, pretul de referinta va fi altfel determinat decat este in prezent”, explica acesta.

Potrivit ministrului, noua modalitate de calcul nu va duce la majorarea pretului medicamentelor.

De asemenea, noul contract cadru va modifica activitatea si finantarea medicilor de familie, urmand ca finantarea sa fie 70% per capita si 30% per servicii. In prezent, finantarea este 90% per capita pentru fiecare pacient inscris la medicul de familie si 10% pentru servicii.

„Modalitatea de plata a fost discutata si agreata cu asociatiile profesionale ale medicilor de familie. Din punctul nostru de vedere, este important ca medicul de familie sa-si castige si sa-si indeplineasca rolul pe care trebuie sa-l aiba: acela de a fi o poarta de intrare in sistemul sanitar si de a mai decongestiona din serviciile medicale efectuate la nivelul spitalelor”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Totodata, potrivit noilor reglementari, recomandarea pentru efectuarea ingrijirilor paleative, atat la domiciliu, cat si la spital, se va putea face si de catre medicul de familie, nu numai de medicul de specialitate.
sursa :http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one