Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Gripa nouă, inclusă în vaccinul de sezon

30 iulie 2010

Autor: Ramona Dragomir

OMS a transmis deja către producători formula vaccinului pentru sezonul 2010-2011, care include şi A/H1N1, care va circula şi în acest an.

Modul în care virusul pandemic va evolua în această iarnă este greu de stabilit deocamdată, susţin experţii. Se fac însă pregătiri pentru noul sezon gripal, iar virusul pandemic nu este ignorat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis către producători formula vaccinului care trebuie făcut pentru sezonul gripal 2010-2011.

În vaccin sunt cuprinse trei tulpini, inclusiv A/H1N1, a virusului pandemic, care va circula cu siguranţă şi în acest an. Şi vaccinul monovalent contra gripei noi va putea fi făcut în continuare, dacă va fi cazul.Trei tulpini de virus gripal ar putea circula în noul sezon

"Din vaccinul pentru noul sezon fac parte trei tulpini - H3N2, H1N1 şi un B - care se estimează că vor circula în această iarnă. Nu ştim încă care va fi tulpina predominantă. OMS a transmis formula noului vaccin", ne-a detaliat reprezentatul OMS în România, Victor Olsavszky.

Faptul că vaccinul pentru gripa sezonieră va conţine şi o tulpină A/H1N1 nu înseamnă că cei care au făcut anul trecut vaccinul se vor "supradoza".

"Mecanismul de acţiune al vaccinurilor este total diferit de cel al medicamentelor, neexistând riscul de supradozare, ci doar de creştere a răspunsului imunitar la acţiunea virusului asupra organismului uman", explică epidemiologul Amalia Canton, şef Direcţia de Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii (MS).

Pe lângă vaccinul pentru noul sezon se va putea face în continuare şi cel de gripă pandemică, din care au rămas stocuri uriaşe. "Vaccinul monovalent pandemic se va putea folosi în funcţie de situaţia epidemică locală. Fiecare ţară va trebui să evalueze cum e mai bine", mai spune oficialul OMS.

Dintr-un raport publicat recent de OMS cu privire la evoluţia gripei pandemice în emisfera sudică rezultă că nu s-au înregistrat încă schimbări spectaculoase. Există însă ţări cum este India unde au murit recent persoane tinere din cauza infectării cu virusul pandemic.

În România, specialiştii nu se pronunţă încă asupra modului în care va evolua gripa în sezonul rece 2010-2011.

"La sfârşitul lunii iulie, Comitetul de experţi al OMS se va întâlni pentru a emite recomandările necesare pentru sezonul rece 2010-2011 pentru emisfera nordică, inclusiv pentru România", afirmă oficiali MS.

Vaccinare gratuită pentru românii cu risc, din toamnă

În acest an sunt sfătuiţi să se vaccineze prioritar bolnavii cronici, cei cu afecţiuni respiratorii, copiii cu probleme de sănătate, dar şi gravidele. "Accentuăm din nou că singura măsură preventivă eficace împotriva îmbolnăvirilor prin gripă e vaccinarea şi de aceea recomandăm tuturor persoanelor să se vaccineze antigripal. În toamnă, MS va asigura vaccinarea antigripală gratuită pentru grupele de risc", mai afirmă oficialii MS.

"Mecanismul de acţiune al vaccinurilor este total diferit de cel al medicamentelor, neexistând riscul de supradozare".,
AMALIA CANTON, şef Direcţia de Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii
sursa:evz.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one