Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

FMI a cerut urmarirea stransa a cheltuielilor din sanatate. Cum poate fi diminuata risipa?

12 mai 2010
Ioana David
12.05.2010

Reducerea numarului de paturi din spitale cu 9.200, si renuntarea la peste 150 de spitale sunt principalele angajamente din domeniul sanitar pe care Guvernul Romaniei si le-a luat printr-o noua scrisoare de intentie trimisa Fondului Monetar International (FMI). Masurile sunt considerate inutile de catre medici, dar sunt vazute cu ochi buni de mediul privat. "Reducerea numarului de paturi este flux si reflux. Nu este prima de acest fel care s-a intamplat", spune Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor.

El explica faptul ca masurile ar putea fi bune daca medicina primara (reprezentata prin medicii de familie) si cea de ambulator ar fi bine finantata pentru ca 30% din cazurile de internari ar putea fi rezolvate si in afara spitalului. "Daca, spre exemplu, nu se elibereaza o reteta, omul are doua solutii pentru a se trata, fie se interneaza in spital, fie suporta cheltuiala", spune el. Pe de alta parte, omul de afaceri Florin Andronescu, care impreuna cu sotia sa Doris dezvolta reteaua de clinici private Sanador, este de parere ca masurile propuse sunt corecte pentru ca "situatia din anumite spitale este sub orice standard". "Pacientii ar trebui sa fie fericiti de faptul ca scapa de un risc enorm", adauga Andronescu. In legatura cu propunerea de a nu reinnoi autorizatiile de functionare pentru cel putin 150 de spitale, propunere care apare in noua scrisoare de intentie, reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat ca institutia "nu a discutat si nici nu a avansat cifre in ceea ce priveste inchiderea spitalelor". Acestia nu au stiut sa precizeze cum a ajuns aceasta masura in scrisoarea catre FMI. In total, in Romania exista 137.984 de paturi in 457 de spitale. Spitalele au alocate fonduri de 7,321 mld. lei (1,74 mld. euro) anual, ceea ce inseamna ca in medie cheltuiala pe un pat de spital este de aproximativ 53.000 de lei (12.600 de euro) pe an.
sursa :http://www.zf.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one