Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Doua noi decese de gripa A/H1N1

Doua noi decese de gripa A/H1N1, numarul total al mortilor ajunge la 111

Două noi decese cauzate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate de ieri până astazi, în acelaşi interval fiind confirmate şi 31 de noi îmbolnăviri, dintre care cele mai multe, opt, în judeţul Buzău, potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii, citat de NewsIn.Bilanţul îmbolnăvirilor cu gripă porcină în România, de la debutul pandemiei şi până în prezent, a ajuns la 6.838, din care 111 decese.

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat, joi seara, la prima ediţie a Conferinţei Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, că în acest an va căuta să regândească modul de finanţare al sistemului şi să stopeze pierderile de fonduri. "Nu mi se pare în regulă ca în România să cheltuim peste 46% din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate pentru servicii medicale acordate în unităţile spitaliceşti, în timp ce pentru medicina de familie să alocăm doar 5,8%. Aici trebuie reaşezat sistemul. De asemenea, în acest an vreau să avem finanţare egală pentru acelaşi tip de intervenţie în două spitale diferite”, a spus Cseke Attila. Potrivit ministrului, în acest an este esenţial să fie instituite măsuri prin care cetăţeanul să simtă că acest sistem se apropie mai mult de el, iar pacientul să ştie că este în centrul acestui sistem.

Peste 1,2 milioane de români s-au vacinat împotriva virusului A/H1N1 până pe 17 ianuarie, 700.000 dintre acestea imunizându-se doar în săptămâna 11-17 ianuarie, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.

Până pe 18 ianuarie, Ministerul Sănătăţii repartizase în teritoriu 2.248.050 de doze de vaccin gripal. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a atras atenţia direcţiilor de sănătate publică asupra modului în care au organizat campania de vaccinare contra gripei porcine, având în vedere că la nivel judeţean există foarte multe doze de vaccin neutilizate, dar se solicită suplimentarea stocurilor. Ministrul a cerut ca, mai întâi, dozele rămase neutilizate într-un judeţ să fie repartizate acolo unde sunt insuficiente, menţionând că vor fi aprobate şi suplimentări dacă este necesar.

De asemenea, ministrul a declarat că medicii de familie trebuie să aibă prioritate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu doze de vaccin.

Medicii de familie şi-au exprimat îngrijorarea faţă de evoluţia campaniei de vaccinare împotriva gripei porcine, precum şi faţă de comunicarea defectuoasă între segmentele sistemului sanitar, potrivit unui comunicat al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei (SNMF), remis vineri agenţiei NewsIn.

Medicii de familie solicită Ministerului Sănătăţii urgentarea şi îmbunătăţirea modalităţilor de aprovizionare cu vaccin a medicilor de familie, cu atât mai mult cu cât România este încă pe vârful celui de-al doilea val pandemic, inclusiv prin crearea unui sistem de reacţie şi comunicare rapidă pentru situaţii deosebite. "Continuăm să susţinem că este neprofesionist să fim anunţaţi prin media sau să deducem din diverse comunicate apărute la ştiri, care sunt atribuţiile noastre în anumite situaţii", mai spun medicii de familie.

Imunizarea contra gripei porcine a copiilor între 6 şi 16 ani va începe în februarie, dacă vaccinul pentru aceste categorii de vârstă, fabricat de Institutul "Cantacuzino", va fi aprobat de Agenţia Naţională a Medicamentului, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Diana Maria Spranceana
Sursa: ROL.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one