Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum arata sistemul de asigurare medicala in Statele Unite

22 martie 2010


Okazii.ro
Asigurarea medicala universala nu exista in Statele Unite, unde circa 36 de milioane de cetateni nu au o asigurare de sanatate, situatie pe care proiectul de lege aprobat duminica de Camera Reprezentantilor incearca sa o schimbe, cel putin pentru 32 de milioane dintre ei.

Potrivit Biroului american de recensamant, proportia persoanelor fara asigurare de sanatate era in 2008 de 15,4%, adica 46,3 milioane de persoane. Dintre acestia, circa 10 milioane erau straini cu drept de rezidenta in Statele Unite, potrivit AFP.

In plus, mai multe milioane de americani dispun de asigurari medicale care nu acopera toate costurile, intr-o tara in care ingrijirea medicala si medicamentele sunt extrem de scumpe.

Reforma sustinuta de presedintele Barack Obama are ca scop sa ofere o asigurare medicala pentru 95% dintre americanii mai tineri de 65 de ani.

Majoritatea persoanelor asigurate (58,5% in 2008) are polite facute de angajator. Dar, in cazul concedierii, numerosi salariati raman si fara asigurare medicala. Restul au asigurari private, pe care le-au ales, sau beneficiaza de sisteme de asigurari publice, dintre care principalele sunt Medicare (pentru persoane cu dizabilitati si persoane in varsta, peste 43 de milioane de americani) si Medicaid (persoane defavorizate, 42,6 milioane).

Potrivit OCDE, Statele Unite cheltuiesc mai mult decat orice alta tara industrializata pentru sanatate. In 2007, americanii au alocat 16% din PIB cheltuielilor legate de asistenta medicala, in medie cu 5% mai mult decat Franta, Elvetia si Germania.

Studiul OCDE precizeaza ca americanii au cheltuit in medie 7.290 de dolari pe cap de locuitor in 2007, pentru sanatate, adica aproximativ cu 3.000 de dolari in plus decat norvegienii sau elvetienii.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one