Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Consiliul Superior al Sanatatii: atentie la consumul de bauturi energizante

 

Consiliul Superior al Sanatatii: atentie la consumul de bauturi energizante

de Carla Dinu HotNews.ro
Joi, 7 ianuarie 2010, 9:46 Economie | Consumator

Bauturile asa-numite „energizante" sunt tot mai in voga in randul tinerilor, dar consumul lor presupune o serie de riscuri pentru sanatate, mai ales atunci cand sunt consumate cu alcool. In plus ele pot produce dependenta din cauza compozitiei crescute de cafeina, taurina sau alte substante si pot avea efecte nefaste in cazul sportivilor, transmite Consililul Superior al Sanatatii (CSS).  

De asemenea, CSS atentioneaza ca bauturile energizante pot provoca anxietate, agresivitate si dependenta daca sunt consumate excesiv. In plus pot aparea stari de indispozitie si chiar probleme cardio-vasculare.  

"La adolescentii confruntati cu fenomenul "binge drinking" sau "biture express", bauturile energizante asociate cu alcoolul le permit sa atinga un grad ridicat de absorbtie alcoolica", afirma Michele Rignanese de la CSS.  

Expertii Consiliului recomanda limitarea consumului de bautuiri energizante si chiar interzicerea lor la femeile gravide sau care alapteaza si in cazul copiilor sub 16 ani. 

 Difuzarea comunicatului CSS a starnit reactii din partea companiei Red Bull. Reprezentantii acesteia au spus ca vand bauturi energizante in 150 de tari tocmai "pentru ca autoritatile sanitare din toata lumea au ajuns la concluzia ca Red Bull Energy Drink poate fi consumat fara riscuri".  

Patru miliarde de doze de bauturi energizante s-au consumat in intreaga lume, anul trecut, scrie www.lalibre.be.

sursa :http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one