Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cereri-record pentru vaccinul pandemic

Cereri-record pentru vaccinul pandemic


Mihaela Năftănăilă
Vineri, 08 Ianuarie 2010
După moartea actorului de la „Cronica Cârcotaşilor”, medicii au primit un număr mare de solicitări pentru imunizare contra A/H1N1.

Numărul celor care au cerut vaccin pandemic a crescut de zece ori în ultimele zile. Medicii pun acest interes pe seama faptului că moartea actorului Toni Tecuceanu, de la „Cronica Cârcotaşilor”, care era tânăr şi sănătos, i-a speriat pe mulţi.

„În urma creşterii solicitărilor, încă 100.000 de doze au fost trimise de la Institutul „Cantacuzino” către direcţiile de sănătate publică”, ne-a declarat Oana Grigore, consilier la Ministerul Sănătăţii (MS).
Totalul cazurilor de gripă nouă înregistrate până în acest moment este de 5.941, din care 73 de decese.

Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate şapte cazuri de deces, iar două gravide în luna a şaptea şi a opta din Suceava sunt pe lista celor nou depistaţi cu gripă A/H1N1.
Mai mulţi români, speriaţi de gripă

„La cabinetul amenajat pentru zi arişti la Institutul «Matei Balş» au fost miercuri 246 de persoane vaccinate, în timp ce cu o zi în urmă au fost doar şase”, afirmă consilierul în MS.

Creşteri mari înregistrează şi doctorii de familie. Aurelia Constantin, medic coordonator la cabinetul „Christian Sante” din Bucureşti, povesteşte că, iniţial, a cerut doar 15 doze de vaccin pandemic pentru că nu avea cereri de la pacienţi.

„Acum, după ce au văzut că a murit actorul de la «Cronica Cârcotaşilor», care era tânăr şi părea sănătos, s-au speriat mulţi, chiar mi-au spus asta pa cienţii care ne-au sunat. Cererile pentru vaccinare au crescut vertiginos, aşa că am mai cerut încă 50 de vaccinuri. Foarte probabil o să le terminăm şi vom cere suplimentări”, adaugă medicul coordonator Aurelia Constantin.

„Invităm medicii să vină după vaccin”

Mulţi doctori sunt însă prinşi pe picior greşit pentru că vacanţa i-a împiedicat să meargă la direcţiile de sănătate pentru a-şi ridica dozele de vaccin A/H1N1.

„Medicii de familie sunt in vitaţi să reununţe la comoditate şi să vină să îşi ridice dozele de vaccin”, ne-a declarat, ieri, epidemiologul Cristina Moculescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti. S-au mobilizat mai bine medicii de familie care au bolnavi cronic pe liste.

În ultimele zile însă, a fost o cerere foarte mare de doze. „Ni s-a întâmplat să epuizăm mii de doze într-o singură zi. De miercuri până joi la prânz am dat apropae 3.000 de doze”, a precizat Cristina Moculescu.
Fiecare medic de familie primeşte între 50 şi 150 de doze, în funcţie de pacienţii pe care îi are pe liste, de vârsta şi de afecţiunile acestora.
„Am luat în prima rundă 30 de doze şi mi-au mai rămas doar câteva. De luni, voi merge să solicit alte doze şi probabil voi cere mai mult, pe care le voi face în special bolnavilor cronic”, ne-a spus medicul de familie Tereza Franciuk. În curând vor fi organizate în spitalele de boli infecţioase şi centre de vaccinare pentru neasiguraţi, respectiv pentru cei fără medic de familie.

Doctorii au fost sfătuiţi de oficialii MS să-i vaccineze cu prioritate pe cei cu afecţiuni cronice, dar să nu-i ignore nici pe cei tineri, dornici să se vaccineze şi care nu sunt bolnavi.

Specialiştii insistă ca inclusiv pacienţii supraponderali să se vaccineze, precum şi familiile şi cei din anturajul femeilor care sunt însărcinate. „Dacă la femeile gravide nu putem face acest vaccin, măcar familiile lor să se vaccineze şi cei care le sunt aproape, astfel încât să nu le pună în pericol”, afirmă medicul Rodica Tănăsescu.

Doctorii de familie primesc câte şase lei pentru fiecare vaccin făcut. „De aceşti bani trebuie să sunăm pacientul să îl programăm, să îl luăm în evidenţă şi să facem raportări la Sanepid şi către Casa de Asigurări de Sănătate”, explică medicul coordonator Aurelia Constantin.

SFÂRŞIT

Toni Tecuceanu a fost înmormântat ieri

Actorul Toni Tecuceanu, de la „Cronica Cârcotaşilor”, a fost înmormântat, ieri, la Cimitirul Civil Ghencea. El a decedat marţi, la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, în urma unor complicaţii la plămâni, după ce s-a îmbolnăvit de gripă nouă.

Colegii şi prietenii din Uniunea Teatrală din România (UNITER) şi-au exprimat regretul faţă de dispariţia actorului: „S-a stins un om plin de viaţă, tenace, un suflet cald, plin de energie, cu zâmbetul pe buze”, se arată întrun comunicat al instituţiei. În urma morţii actorului, mai mulţi angajaţi de la postul de televiziune Prima TV s-au vaccinat împotriva virusul A/H1N1, la Institutul „Matei Balş”.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one