Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

America interzice Rotarix, Europa se mai gândeşte

Alina Vătăman
Miercuri, 24 Martie 2010
Administraţia de Control al Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite (FDA) i-a avertizat, luni, pe medici şi pe părinţi cu privire la administrarea vaccinului Rotarix, folosit pentru imunizarea bebeluşilor împotriva rotavirusului.

Avertismentul survine rezultatelor unor ample cercetări, confirmate, de asemenea, de FDA, care au demonstrat că vaccinul Rotarix, produs de compania GlaxoSmithKline, conţine un virus porcin numit circovirus 1, sau PCV1. Deocamdată, nu se cunoaşte dacă respectivul virus provoacă afecţiuni ale organismului uman, însă agenţia americană a luat decizia de a interzice administrarea sa, ca măsură de precauţie, până vor fi obţinute informaţii suplimentare în acest sens. Până atunci, FDA recomandă pediatrilor să folosească vaccinul similar de producţie autohtonă, RotaTeq, întrucât testele preliminare nu au detectat aici prezenţa virusului porcin.

Rotarix este un vaccin care se administrează pe cale orală şi este recomandat sugarilor începând cu vârsta de şase săptămâni pentru a-i proteja de gastroenterită – diaree severă şi deshidratare - , o boală cauzată de rotavirus. Conform unei estimări a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, rotavirus este responsabil pentru aproximativ 527.000 de decese anual, cele mai multe cazuri de mortalitate infantilă fiind înregistrate în ţările slab şi mediu dezvoltate.

Potrivit statisticilor FDA, în Statele Unite au fost vaccinaţi, de la introducerea vaccinului, în 2008, aproximativ un milion de copii. În România şi în alte ţări europene, vaccinul a început să fie administrat la scară largă începând cu anul 2006. Rotarix nu face parte din categoria vaccinurilor obligatorii, rămânând la aprecierea părinţilor dacă îşi imunizează copiii împotriva rotavirusului. Preţul unei doze, în România, este de aproximativ 350 de lei. Până în prezent, la noi au fost vaccinaţi aproximativ 12.000 de copii.

"Vaccinul nu reprezintă un pericol"

Dacă în SUA poziţia cu privire la administrarea Rotarix a fost fermă, Europa este în continuare nehotărâtă în ceea ce priveşte eventuala interzicere a acestuia şi aşteaptă poziţia oficială din partea OMS. Între timp, mai prompţi au fost reprezentanţii companiei producătoare, care, printr-un comunicat de presă, informează că „acest virus nu se multiplică la oameni şi nu există informaţii potrivit cărora ar produce boala la om”, subliniind totodată că virusul „se găseşte în mod frecvent în produsele din carne şi este consumat în mod regulat, fără a provoca îmbolnăvire”.

„Aşa cum au declarat şi autorităţile internationale (OMS, EMA, FDA), considerăm că prezenţa componentei din PCV-1 în Rotarix nu afectează raportul beneficiu - risc al vaccinului şi că nu este necesară schimbarea modului de utilizare pentru Rotarix”, spune Ciprian Marcu, Director Public Health şi Coporate Affairs GlaxoSmithKline.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one