Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Alimente esentiale pentru sanatatea unui barbat

Alimente esentiale pentru sanatatea unui barbat

Desi cele mai multe sfaturi privind dietele si intretinerea sunt in special pentru femei, si barbatii trebuie sa-si mentina corpul sanatos prin consumul de alimente corespunzatoare, care ofera nutrientii, vitaminele si mineralele necesare bunei fucntionari a organismului.

Barbatii au mai multe sanse sa sufere de anumite boli decat femeile, iar o alimentatie corespunzatoare ajuta la reducerea acestui risc. De aceea,Regimes Maigrir sugereaza cateva dintre cele mai indicate alimente pentru ca un barbat sa se mentina sanatos.

1. Broccoli

Broccoli ajuta la prevenirea cancerului de colon, prin fibrele, compusii de sulf si antioxidantii pe care ii contine. Un studiu din SUA a aratat ca broccoli poate proteja impotriva cancerului vezicii urinare. Acest tip de cancer este unul dintre cele mai frecvente in randul barbatilor, afectand de doua pana la trei ori mai multi barbati decat femei.

100 de grame de broccoli furnizeaza 27 de calorii, 3 g proteine, 2,4 g carbohidrati, 0,3 g grasimi, 3 g fibre. 92% din cele 100 de grame de continut reprezinta apa. Broccoli ofera multe vitamine si minerale (calciu, beta-caroten, fier, magneziu, fosfor, sulf, vitamina A, vitamina C, vitamina E).

2. Pepenele verde

Pana la varsta de 55 de ani, barbatii se confrunta mai des cu hipertensiunea arteriala decat femeile. Studiile sugereaza ca alimentele bogate in potasiu pot reduce riscul de hipertensiune arteriala si de accident vascular cerebral. Desi nu exista nicio cerinta dietetica pentru potasiu, este bine sa se consume aproximativ 2.000 mg de potasiu pe zi.

Pepenele verde este o sursa bogata de potasiu. De exemplu, o felie mare de pepene verde are in jur de 600 de miligrame de potasiu, cantitate echivalenta si daca mancati o banana sau beti un pahar de suc de portocale.

92% dintr-un pepene verde este apa. De aceea, pepenele verde este un fruct foarte hidratant, fiind scazut in grasimi si nu contine colesterol. Pepenele verde este insa cel mai bine cunoscut pentru faptul ca este bogat in antioxidanti (mai ales licopen). Pepenele verde, de asemenea, contine unele vitamine (vitamina C, vitamina B1, vitamina B6 si vitamina A).

3. Stridiile

Doar doua-trei stridii ofera 100% din doza zilnica recomandata de zinc, un mineral esential pentru functionarea normala a sistemului reproductiv masculin. Studiile au aratat ca numarul de spermatozoizi produsi de sistemul reproducator al unui barbat a scazut in ultimii 50 de ani si ca factorii de mediu sunt principala cauza. Deficientele nutritionale sunt, de asemenea, o alta cauza a scaderi acestora.

De aceea, este bine ca barbatii sa consume 11 miligrame de zinc pe zi (Atentie: peste 40 mg pot apare riscuri!). Stridiile sunt bogate in proteine si scazute in calorii (100 g de stridii numai 70 de calorii), grasimi si colesterol. Stridiile sunt renumite pentru cantiatea de zinc furnizata (6,5 miligrame la 100 grame) si de iod (0,06 miligrame la 100 grame).

Stridiile au, de asemenea, seleniu (0,06 miligrame la 100 grame), mangan (1 miligram la 100 grame), fier (5,8 miligrame la 100 grame), oligoelemente si minerale (calciu, magneziu, potasiu, fluor, cupru). Acestea contin si vitaminele E, B, D si C. Stridiile mancate cu suc de lamaie au dezavantajul de a elimina vitamina E. Pentru a evita acest lucru, puteti manca stridii in mod natural sau cu otet.

4. Sosul de tomate

Barbatii care mananca rosii sau consuma suc de rosii sub diverse forme se pot proteja mai bine de cancerul de prostata. Studiile au demonstrat ca barbatii care manaca rosii de doua-patru ori pe saptamana reduc cu 35% riscul de aparitie a cancerului de prostata. Licopenul continut de rosii pare a explica avantajul oferit barbatilor.

Din punct de vedere nutritional, rosia este un aliment bogat in apa (93 - 95%) si foarte scazut in calorii (18 - 20 de calorii la 100 de grame). Tomatele sunt, de asemenea, bogate in minerale si vitamine (A, C si E). 100 de grame de rosii pot furniza 93 de grame de apa, 1 gram proteine, 4 grame carbohidrati (in special fructoza si glucoza), 0,3 grame de grasime.

5. Untul de arahide

Pentru o inima sanatoasa este bine sa mancati unt de arahide cu paine prajita la micul dejun. Bolile de inima sunt principala cauza de deces in randul barbatilor, dar si in randul femeilor.

Untul de arahide este bogat in grasimi mono-nesaturate. Cercetatorii cred ca o dieta cu unt de arahide poate reduce riscul bolilor de inima mai mult decat un regim alimentar conventional special pentru inima.

Cu toate acestea, nu trebuie sa ajungeti la supra-consumul de unt de arahide, deoarece acesta este bogat in calorii.
sursa http://www.ziare.com/
sursa principalahttp://www.regimesmaigrir.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one