Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Un nou program anticriză, în lucru la PDL

3 iulie 2010

Autor: Ciprian Mailat
Majorarea taxelor şi impozitelor suprapusă cu reducerea veniturilor din sectorul bugetar nu face decât să ne ţină în recesiune o perioadă îndelungată spun specialiştii.

Pentru "a revigora" sectorul economic, mai mulţi membri ai coaliţei guvernamentale lucrează la elaborarea unui pachet de măsuri de susţinere a creşterii economice, care va fi prezentat luni, în cadrul coaliţiei. Anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul dezvoltării regionale, Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Credite garantate de stat pentru IMM-uri

Ea a declarat că acest plan de măsuri va fi aprobat de guvern săptămâna viitoare. Ministrul a spus că, deocamdată, nu poate detalia ce conţine acest plan de măsuri întrucât nu a fost definitivat. Presa centrală a arătat că actuala putere lucrează în secret la un "plan C" de măsuri anticriză.

Udrea a precizat că nu există un astfel de "plan C" şi că probabil era vorba despre acest plan de măsuri de susţinere a creşterii economice, unde se primesc propuneri atât din zona economică privată, cât şi din partea parlamentarilor.

În urmă cu două săptămâni, ministrul mediului, Laszlo Borbely, a anunţat că guvernul va avea o întâlnire cu oficialii BNR, unde se va discuta despre lansarea unor "carduri Kogălniceanu", prin care IMM-urile pot beneficia de credite de până la 100.000 de euro care vor fi garantate de stat.

La rândul său, şeful Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a afirmat recent că impozitul minim trebuie eliminat, întrucât nu reprezintă o soluţie viabilă, însă nu a precizat când va fi adoptată această decizie. La începutul anului, guvernul a anunţat că din a doua parte a anului impozitul minim va fi schimbat cu unul forfetar, care se va aplica doar în câteva domenii.
sursa :http://www.evz.ro/

Comisia Europeană se declară "îngrijorată" de noua Lege ANI


Autor: Adrian Cochino
Comisia Europeană şi-a exprimat ieri "îngrijorarea" privind amendamentele la Legea ANI adoptate în parlament şi a subliniat că Agenţia Naţională de Integritate este "un pilon-cheie" al luptei împotriva corupţiei.

"Suntem îngrijoraţi de amendamentele adoptate în parlament. Nu am să mă pronunţ înaintea raportului (pe tema justiţiei - n.r.) ce va fi adoptat mai târziu, în cursul acestei luni. (...) În ultimii ani, am lăudat ANI pentru rezultatele bune obţinute în ceea ce priveşte stabilirea de incompatibilităţi, conflicte de interese şi averi nejustificate. ANI este, pentru Comisie, un pilon-cheie în lupta împotriva corupţiei", a declarat, pentru Mediafax, Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

"Amendamentele propuse şi adoptate de parlament ridică preocupări serioase. Analiza noastră iniţială arată că noua lege adoptată nu îndeplineşte condiţiile- cheie din cel de-al doilea obiectiv impus României. Va trebui să analizăm cu atenţie şi vom include această analiză în raportul ce va fi publicat mai târziu în cursul acestei luni", a adăugat Gray.

Senatul a adoptat, miercuri, cu 115 voturi favorabile şi două abţineri, noua formă a Legii ANI, care consfinţeşte, practic, rolul decorativ al instituţiei. Comisiile de cercetare a averilor rămân desfiinţate, ANI nu poate sesiza decât Parchetul sau ANAF, iar verificările după încheierea mandatului demnitarilor nu pot fi făcute decât în termen de un an. De asemenea, averile şi interesele rămân la secret.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one