Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Traian Băsescu, invitat la "Ediţie Specială": "Dacă nu continuăm măsurile de austeritate şi în 2011 nu redresăm România"

5 iulie 2010

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, miercuri seara, în studioul TVR la emisiunea "Ediţie Specială".

Întrebat fiind de moderatoarea emisiunii, Rodica Culcer, de motivul vizitei sa la Spitalul Militar din cursul zilei de astăzi, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "Având în vedere că 80% dintre jurnailişti se roagă pentru sănătatea mea...Dacă vreodată va fi o situaţie dificilă cu starea mea de sănătate, vă asigur că Administraţia Prezidenţială va da un comunicat".

"Să vedem cât de ridicoli putem fi. Eu în fiecare dimineaţă înot. Jumătate de oră, o oră, cât pot. După piscină, trebuie să te asiguri că nu mai ai apă în ureche, iar ieri dimineaţă, sunt acele beţişoare cu vată, după piscină vorbeam la telefon cu un ministru şi nu mi-am dat seama că l-am pus invers, pe partea fără vată. Aşa că m-am dus şi mi-au pus un tampon cu rivanol în ureche, pentru că exista pericolul unei infecţii", a spus Băsescu, care a adăugat "Sunt sănătos tun".

În deschiderea emisiunii, Rodica Culcer a întrebat de ce a fost nevoie să vină reprezentanţii FMI în România pentru ca oamenii să afle adevărul despre situaţia dezastruoasă a economiei. "Nu a fost nevoie să ajungă FMI, au fost şi politicieni care au atras atenţia asupra direcţiei în care se îndreaptă ţara, dar românii nu au vrut să audă sau mesajele preşedintelui au ajuns distorsionate la public", a răspuns Traian Băsescu.

"În perioadă de criză, oamenii politici trebuie să fie puternici. Ne-am obişnuit să facem politica datului. Chiar şi când nu avem, dăm şi îngropăm ţara", a criticat preşdintele la adresa clasei politice din România.

"Opoziţia are obligaţia să fie împotriva Guvernului, dar nu împotriva ţării. La mintea unora dintre lideri, foarte odihniţi, cel mai bine ar fi ca ţara să fie în haos. Dacă nu continuăm cu măsurile de austeritate şi în 2011 nu redresăm România. Marile dezechilibre din 2007-2008 nu au fost corectate în 2009, nu s-a putut", a continuat şeful de stat. El a menţionat că PDL este singurul partid care şi-a asumat un program de austeritate. "Doamne Ajută să îl şi implementeze", a spus Băsescu.

Imediat după această afirmaţie, preşedintele a punctat cifrele aferente deficitului bugetar al ţării: "Anul viitor trebuie să avem un deficit de 4,4% deficit. Numai deficitul bugetului de pensii va fi de 3,5 miliarde de euro. Împrumutul cu FMI se termină în martie. Avem dreptul să împrumutăm 4,4% ceea ce înseamnă circa 6 miliarde, din care 3,5 miliarde sunt deficitul fondului de pensii. Avem 3,2 miliarde deficit pe pensii, încă jumătate de miliard pe pensiile militarilor, deci 3,7, eu am spus 3,5 miliarde".

România este falită. Cum am lăsat să treacă două decenii de erori - o retrospectivă a evoluţiei economiei româneşti

"Economia României se poate relansa, dar până nu restabilim echilibrul macro şi micro economic, nu va fi o relansare durabilă, mai ales după creşterea bolnavă din perioada 2007-2008 ", a declarat Traian Băsescu, care a atras atenţia asupra celor două mari probleme din stat: supradimensionarea aparatului bugetar şi cheltuielile sociale uriaşe. Şeful statului a explicat că 31% din veniturile statului s-au dus, în primele şase luni, pe salarii, iar peste 45% s-au dus pe pensii şi programe sociale.

Întrebat până când statul român va fi nevoit să se împrumute de la organizaţiile financiare internaţionale, preşedintele a replicat: "Până ne hotărâm să punem ţara înaintea fiecăruia din noi".

Aducând în discuţie fenomenul emigrării, Traian Băsescu a declarat: "Hai să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Cel mai mare obiectiv al nostru a fost dreptul nostru de a pleca acolo unde ne este mai bine. În momentul de faţă statul român nu poate să plătească medicii, profesorii, aşa cum merită".

Băsescu: Să nu mai facem o dramă din faptul că românii pleacă să muncească în afara ţării

Deputaţii bâjbâie în jurul Legii ANI

Băsescu vrea o singură lege pentru ANI

Preşedintele ţării a explicat legătura dintre legea privind Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), corupţia şi efectele sale asupra aderării României la spaţiul Schengen: "Corupţia este o problemă, e aşezată de multe ori acolo unde nu trebuie, se generalizează. Dar ceea ce a făcut Senatul este o confirmare. Mă refer la legea ANI. Eu vă spun ceea ce nimeni nu spune oficial. România fără ANI nu intră în spaţiul Schengen. Fără un ANI credibil. O spun pentru că o simt. Instinctele nu m-au înşelat niciodată. Vom avea mari probleme de credibilitate", a avertizat preşedintele ţării.

Numărul persoanelor trimise în judecată pentru evaziune fiscală a crescut cu peste 50%

Moderatoarea emisiunii difuzate pe postul naţional de televiziune a adus în discuţie şi problema nivelului ridicat al fiscalităţii din ţară. Ca replică, Trana Băsescu a răspuns: "România este departe de a fi o ţară cu fiscalitate excesivă. E destul de mare pe forţa de muncă. Dar fiscalitatea în general se situează mult sub media UE. Statul are 3.000 de controlori de tip ANAF. Agenţii sunt câteva sute de mii. Ce să facem, să punem câte un agent la fiecare firmă. În principiu, legea trebuie respectată. Agentul economic nu trebuie să fie preocupat de cum să facă evaziune fiscală".
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one