Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Tăierile de salarii, la un pas de aplicare

29 iunie 2010


Tăierile de salarii, la un pas de aplicare
Autor: Clarice Dinu
În doar o jumătate de oră, parlamentarii jurişti au tăiat din legile austerităţii articolele declarate neconstituţionale vineri, urmând ca după votul de mâine al plenului reunit actul normativ care prevede diminuarea cu 25% a salariilor bugetarilor să meargă la promulgare.

Astfel, senatorii şi deputaţii din comisiile juridice au eliminat din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar dispoziţiile articolului 9, referitoare la diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, a indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi pe cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei.

Pe de altă parte, comisiile reunite au eliminat din legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, prevederea care se referea la recalularea pensiilor magistraţilor.

De asemenea, juriştii au modificat, potrivit Mediafax, cu unanimitate de voturi, şi articolele conexe care invocau prevederile punctelor declarate neconstituţionale, care au fost eliminate din legile de austeritate.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one